Silvias tydliga krav – därför säger hon nej

Silvias krav avslöjade.

Drottning Silvia har sina tydliga krav på de som tar emot besök från kungafamiljen.

Inga selfies, information om klädkoder, och namnen på eventuella bordsgrannar – det är bara några av kraven som drottning Silvia ställer på de värdar som tar emot besök av kungafamiljen.

Enligt en lista som Expressen publicerat kräver drottningen bland annat:

“Kungafamiljen har ständigt kameror riktade mot sig. Fotografering är tillåtet, men det bör ske från behörigt avstånd, inte tätt inpå. Självporträtt tillsammans med kungliga personer med mobilkamera, så kallade selfies, och dylikt undanbedes”.

Om evenemanget involverar en middag eller lunch vill drottningen veta vem hon kommer sitta bredvid. I dokumentet står:

“I de fall måltid ingår i besöket ska förslag till placering vid huvudbordet samt i förekommande fall även placeringar för medföljande från hovet vid andra bord bifogas.”

Vill veta vilka de ska hälsa på

Medlemmarna i kungafamiljen vill också gärna veta vilka de kommer förväntas hälsa på – och ber om bakgrundsinformation om dessa:

“Vilka personer i övrigt som den kungliga personen kommer att beredas tillfälle att hälsa på (om detta är aktuellt). För dessa personer ska namn, titel/funktion och annan viktig bakgrundsinformation bifogas”, står i dokumentet, enligt Expressen.

Dokumentet har titeln “PM inför besök av någon ur Kungafamiljen” och skickas ut inför ett besök för att se till att det hela sker så smidigt som möjligt.

Med alla hundratals åtaganden kungafamiljen tar sig an ett vanligt år, är det inte konstigt att de vill ha lite ordning och reda så att de har möjlighet att förbereda sig. Det är väl bland annat därför de ger ett sådant proffsigt intryck då de representerar Sverige.

Foto: TT