Silvias tydliga markering – sex år före Paolo greps!

Paolo Robertos sexköp utreds som en traffickinghärva.Drottning Silvia visade redan för sex år sedan vad hon tycker om saken.

Den svenska kungafamiljen har tydligt visat vad de känner inför Paolo Roberto och hans sexköp. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip valde att kapa alla band till profilen, som tidigare ingick i prinsparets kampanj för att främja förståelsen för barn med dyslexi.

Men den nya utvecklingen i fallet lär ha fått avskyn att växa ännu mer för två av familjemedlemmarna: drottning Silvia och prinsessan Madeleine.

Paolo Roberto gripen – polisen misstänker trafficking

Paolo Roberto.

Paolo Roberto greps för att ha köpt sex.

I den senaste uppdateringen från Åklagarmyndigheten kunde man läsa att Paolos sexköp utreds för kopplingar till misstänkt människohandel. Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har tagit över fallet, som man misstänker kan vara en del av en större traffickinghärva.

Och för både Silvia och Madeleine är arbetet emot trafficking en hjärtefråga, i och med deras arbete för World Childhood Foundation. Att de menar allvar med sitt engagemang fick vi se bevis på för sex år sedan.

Drottning Silvia markerade

Drottning Silvia har fått nog!

Drottning Silvia har fått nog!

Då valde Silvia och Madeleine att bojkotta Polarprisutdelningen eftersom en av vinnarna, rockikonen Chuck Berry, hade en trafficking-dom i sitt förflutna. Han dömdes till fem års fängelse på 1960-talet för att ha tagit med en 14-årig servitris från Mexiko till USA och därefter haft sex med henne.

– Jag och prinsessan Madeleine fick veta det sent och det kändes inte okej att medverka med tanke på vårt långa arbete med Childhood, sa drottning Silvia till Aftonbladet då. 

– Det var ett svårt beslut. Vi har ju varit med nu i så många år och självklart tycker vi att det är ett viktigt pris. Att man ger pris till fantastiska människor som är musikskapare. Också dessa två igår, Chuck Berry som är en fantastisk artist. Sen var det naturligtvis också Peter Sellars . Men väldigt sent fick jag veta att Chuck Berry haft … ja…. i sin ungdom. Det var svåra frågor. Och jag bara kände bara att jag inte kunde stå där och låtsas som om det inte hade hänt något.