Silvias verkliga relation med Daniels mamma Ewa

ewa westlings relation till drottning silvia
Drottning Silvia och Ewa Westling stöttade Victoria och Daniel när pressen från allmänheten var som störst. Sedan dess har svärmödrarna ett alldeles speciellt band.
Annons

Prins Daniel är i dag en självklar medlem av vår svenska kungafamilj. Men så har det inte alltid sett ut. Nej, Daniels väg in i kungafamiljen var lång och i sju års tid umgicks han med kronprinsessan i det dolda.

Annons

Victoria och Daniel var väldigt måna om att få stärka sin relation, utanför offentlighetens ljus, innan Daniel presenterades för svenska folket. De ville lära känna varandra på djupet, innan de blottade sin kärlek för allmänheten. Allt det här låter säkert enkelt och självklart men när det handlar om kungafamiljen, den familj i landet som det råder mest allmänintresse kring, kan det vara riktigt klurigt.

Annons

Vi har behövt den här tiden, sa kronprinsessan i samband med att förlovningen eklaterades och Daniel erkände också att omställningen inte var helt lätt.

– Att falla ner och fria efter ett år hade nog varit ganska misslyckat, sa den blivande prinsen inför det stora medieuppbådet år 2009.

Under de här sju åren, som Victoria och Daniel, höll sitt förhållande hemligt fanns det två personer vars stöd var ovärderligt. Drottning Silvia och Westling. De starka, och omtänksamma, mammorna, som såg vad paret behövde.

Annons

Ewa och Silvia såg vad Victoria och Daniel behövde

Silvia välkomnade prins Daniel in i familjen flera år innan den kungliga förlovningen. Han blev bjuden till Solliden och på olika familjemiddagar ute på Drottningholm. Drottningen var även mån om att Daniel skulle få chans att anpassa sig till den kungliga världen i lugn och ro. För henne var det viktigast att han, först och främst, skulle känna sig som en i familjen. Att det handlade om en kunglig familj kom först senare.

Av Ewa Westling fick Victoria, samma, varma välkomnande. De första åren åkte de ofta till Ockelbo och Ewa och Olle behandlade Victoria, som vilken tjej som helst. Att hon var en framtida drottning var inget som spelade någon roll i det här skedet. I det faluröda villaområdet, på Smältvägen i Ockelbo, fick Victoria vara sig själv. Långt borta från alla kungliga krav och måsten.

– Hon är en underbar svärdotter, jättemysig, har Daniels mamma sagt om kronprinsessan.

Annons

Ewa och Silva var helt på samma linje de där första åren. Det var förstås tufft att avskärma sig från alla ivriga journalister och fotografer men det lyckades ändå skapa en fredad zon för sin blivande svärdotter respektive svärson. Oavsett om det handlade om en mysig påsklunch i Ockelbo eller en slottspromenad på Solliden.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Silvias verkliga relation med Daniels mamma Ewa”

 1. Mimmi skriver: 17 november, 2019

  Gissar att Olle och CG är bästisar efter alla dessa år.


 2. josefin skriver: 18 november, 2019

  största hindret var väl KP Vs egen far, sà vitt man hört o det verkar inte ha ändrat sig nämnvärt


 3. Helene skriver: 18 november, 2019

  Två fina mödrar!


 4. Daga skriver: 20 november, 2019

  Rara vänner de där två!Visst har vi vi blivit goda vänner med ingifta släkten.Barnbarnen smälter oss samman.Öppenheten och värmen (kärlek) växer med släktkalasen o med barnbarnen några centimeter varje år.Så många nya vänner man fått med tre ingifta släkten.Tiden berikar oss i glädje och sorg.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar