Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias vilda glädje på Drottningholm – nu råder stort jubel på slottet!

15 sep, 2023, 06:00 

Drottning Silvias och kungens lycka inför firandet!

Annons

Drottning Silvia och resten av kungafamiljen stålsätter sig inför ett storslaget firande. Kungen firar 50 år på tronen och jubileumshelgen kommer att innebära ett intensivt, men festligt schema.

Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!Brand logo
Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!

Den stora dagen innebär också att prinsessan Madeleine med familj packat sina väskor, satt sig på planen, flugit över Atlanten och lämnat soliga delstaten Florida för ett något kallar Sverige.

Det betyder att barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne tagit ett kortare skoluppehåll för att vara med under sin morfar kungens storslagna firande.

Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia jublar hemma på Drottningholm.

Silvias ord om barnbarnen

På Drottningholm jublas det så klart för fullt. Silvia och kungen älskar att tillbringa tid med sina barnbarn. Eftersom Leonore, Nicolas och Adrienne bor en bit bort så blir det extra speciellt när de kommer hem.

Annons

Hela kungafamiljen brukar dessutom se till att träffas på sommaren och umgås flitigt. För åtta år sedan avslöjade även Silvia vad hon och kungen gjorde med barbarnen under den varma årstiden.

– Allt, allt de ville göra. Kungen fiskade och lade nät med lilla Estelle. Vi var hos hönsen och plockade ägg. Lilla Nicolas är så liten än men han var med och han är så söt. Vi var många gånger tillsammans familjen, det var väldigt roligt, sa Silvia till Expressen.

”Det är bara underbart”

Att Silvia älskar att få ta del av den yngre generationens liv är inget nytt. Hon har flera gånger sagt att barnbarn är som ”livets efterrätt”, ett uttryck hon fått från sin kära mamma en gång i tiden.

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, sa Silvia i en intervju med Kamratposten 2017.

Ja, så nu när Madeleine med familj återvänt till Sverige råder det alltså stor lycka hemma på Drottningholm!

Svenska kungafamiljen
Svenska kungafamiljen är åter samlade inför kungens firande.

Foto: TT

Annons