Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sista dagen i Sverige för Charles och Camilla

24 mar, 2012, 16:23 
Agneta Nisbeth
Annons

Under lördagen – som var sista dagen för prins Charles och Camilla här i Sverige – besökte man Vasamuseet och Saltå Kvarn i Järna.

Annons

Under lördagen avslutades prinsen av Wales och hertiginnan av Cornwalls besök i Sverige. Dagen inleddes med ett besök på Vasamuseet i Stockholm, då kung Carl Gustaf och drottning Silvia visade upp en av Sveriges största turistattraktioner för Charles och Camilla.

Visades runt

För er som glömt bort det kan vi berätta att regalskeppet Vasa bärgades 1961 efter att ha kantrat på sin jungfruresa den 10 augusti 1628. Under dagens besök visades både museets samlingar av föremål som fanns ombord på Vasa. Prins Charles och Camilla fick tillsammans med kungaparet också stiga ombord på skeppet.

Till Järna

På eftermiddagen avslutades besöket i Sverige med en liten rundvisning av Saltå Kvarn i Järna söder om Stockholm. Där fick de bland annat provsmaka bröd – som framgår av bilderna här intill.

Annons

Mot Danmark

Efter besöket i Sverige väntar nu en resa över till Danmark för prins Charles med maka och där blir de så småningom välkomnade av drottning Margrethe och resten av det danska kungahuset.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons