Sista spåren efter Meghan – har lämnat allt bakom sig

Det är månader sedan kanalen för Royal Sussex uppdaterades – vad ska hända med Meghans hjärteprojekt.

När prins Harry och Meghans besked om att frånsäga sig sina kungliga uppdrag kom i början av året slog det ner som en bomb i den kungliga världen. Alla ville veta vad det egentligen skulle innebära, och efter några dagar verkade det som att de kommit överens med drottning Elizabeth och resten av det brittiska kungahuset hur arrangemanget skulle se ut.

Hertigen och hertiginnan av Sussex skulle få behålla sina titlar och sina roller som beskyddare av de organisationer de redan hade roller i. I samband med beskedet lanserades även en ny sajt med varumärket Sussex Royal, inspirerat av William och Kates framgångskoncept Kensington Royal. De hade även lämnat in ansökningar om att varumärkesskydda namnet för olika produkter.

Drottningen stoppade varumärkesansökningarna

Där skulle drottning Elizabeth komma att sätta stopp. De hade förverkat sina möjligheter att kalla sig för hans/hennes kungliga höghet och att då använda Sussex Royal som varumärke gick inte för sig. Paret accepterade villkoret och ansökningarna om varumärkesskydd drogs in.

 

Men faktum är att Meghan och Harry hade börjat skapa en profil kring epitetet Sussex Royal långt tidigare. Redan i april 2019, när de bröt sig loss från William och Kates hushåll på Kensington Palace, startade de ett instagramkonto med namnet. Det kontot fortsatte paret att använda i flera månader efter att de utträtt ur kungahusets tjänst. Det senaste inlägget är publicerat den 30 mars i år, alltså två månader efter brytningen.

I texten tackar de för allt stöd, och kommenterar även situationen runt coronapandemin.

“När vi alla hittar den roll vi ska spela i denna globala skiftning och förändring av vanor, fokuserar vi vårt nästa kapitel på att förstå hur vi bäst kan bidra.

Du kommer inte se oss här mer, men arbetet fortsätter.

Tack till den här plattformen, för stödet, inspirationen och den gemensamma viljan att göra något bra här i världen. Vi ser fram emot att återknyta kontakten med er snart. Ni har varit fantastiska!”

Sedan dess har det däremot ekat tomt. Meghan och Harry har gått vidare och ska grunda nya stiftelsen Archewell, men frågan om vad kommer hända med Royal Sussex och Instagramkontot kvarstår alltså.

Foto: TT