Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Situationen mellan Madeleine och Chris – sprids nu som en löpeld

11 jul, 2024, 08:00 
Intresset för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är stort – nu sprids deras situation i utlandet.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine med familj har startat sitt nya liv i Sverige. De har bytt ut lyxvillan i Pinecrest, Florida, mot Hovstallet på Östermalm i centrala Stockholm, redo att omfamna en helt ny vardag.

Lägenheten, som tidigare var en femrummare, har byggts ut till en sjurumslägenhet och de senaste tio åren har den renoverats för runt tolv miljoner svenska kronor.

Efter 14 år utomlands kommer de även betydligt närmare resten av den svenska kungafamiljen. Till hösten börjar barnen svensk skola, men först ska de avnjuta en härlig sommar på Öland.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är hemma i Sverige.Shutterstock

Madeleines och Chris situation

I Florida har Madeleine och Chris kunnat hålla en relativt låg profil. De har aldrig gillat att synas i det kungliga rampljuset, men en flytt till Sverige innebär att de kommer ha svårare med den biten.

Prinsessparets situation har nu även uppmärksammats utomlands. Norska Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle säger så här om Madeleines och Chris nya liv:

– Trots att hon föddes in i rampljuset har hon aldrig vant sig vid det och därmed också försökt undvika det i stor utsträckning. När hon gästade "Skavlan" för några år sedan talade hon öppet om att hon har kämpat med det här sedan hon var liten, säger Caroline Vagle.

Annons

”Det vet prinsessan”

Caroline Vagle är övertygad om att Madeleine kommer att få utstå betydligt mer uppmärksamhet framöver, eftersom hon ofta blir igenkänd av människor vart hon än går.

– Men det vet prinsessan, och ändå flyttade hon hem. Så längtan efter familjen och hemlandet har nog varit starkare än rädslan för mer uppmärksamhet, säger hon.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Madeleine och Chris kommer att bli igenkända nu när de bor i Sverige.Pontus Höök / TT

Foto: TT

Annons