Sju härliga sommarbilder från kungafamiljens fotoalbum

Kungafamiljens sommarbilder

Valborg har passerat och sommaren är i antågande. Här är sju minnen från blomstertider som gått.

Sommaren är snart här igen – men den lär inte bli som vanligt. Semesterfiranden kommer bli annorlunda än vad som var planerat. Vi har redan sett prov på förändringarna – kungens födeledagsfirande, en valborgstradition, fick ske på ett väldigt nedtonat sätt i år.

Med tanke på det är det väl läge att gå längs minnenas allé? Vi har tittat igenom fotoarkiven och grävt fram sju härliga sommarbilder från förr!

1. Sommaren 1982 – Madeleines första sommar

Titta en sån härlig bild. Hela kungafamiljen samlad på Solliden på Öland. Victoria håller i sin nyfödda lillasyster. Hon ser lika stolt ut som sina föräldrar!

2. Ettåriga prins Carl Philip

Det var 1980, prinsen hade hunnit fylla ett, och sommaren stod i full blom då kungafamiljen poserade för detta vackra fotografi vid Solliden.

3. Carl Gustaf och Silvia, stolta förstagångsföräldrar

Kronprinsessan Victoria är nyfödd och både mamma och pappa strålar av glädje! Bilden är tagen på Solliden i augusti 1977.

4. Nationaldag och folkdräkter

Året var 1999 men folkdräkterna var tidlösa. Kungafamiljen firade nationaldag och visst ser det härligt ut!

5. Stolta storasyskon

Victoria och Carl Philip tittar stolt ner på lillasyster Madeleine i barnvagnen. Och kungen ser också mäkta förtjust ut. Solliden 1982.

6. Victoria och fågelungen

Kronprinsessan Victoria visar upp en fågelunge som hon har i händerna. Vilken av dem är gulligast? Sommaren 1983 på Solliden.

7. Skolavslutning!

Drottning Silvia, prins Carl Philip, prinsessan Lilian och prinsessan Madeleine står i folksamlingen i och väntar på kronprinsessan Victoria som firade skolavslutning i juni 1986. Kolla in Silvias matchande väska och klänning – urtjusigt och somrigt som bara den!

Foto: TT