Ska prinsessan Estelle byta barnsköterska?

Prinsessan Estelle får ny barnflicka, sägs det. Det ryktas om att kronprinsessan Victoria och prins Daniel annonserat efter en pålitlig “nanny” på brittiska förmedlingen “Eden”.

Eden är en av världens mest exklusiva agentur för barnflickor. I lördags uppmärksammade svensk press en annons, som ju faktiskt stämmer mycket väl in på den kungliga familjen på Haga Slott.

Familj i Solna

– Nu söker en svensk familj i Solna någon som kan ta hand om deras snart 1-åriga dotter. Vi behöver en fantastisk barnskötare för ett barn med möjlighet till ett bra boende, stod det att läsa i annonsen, som nu är borttagen från förmedlingens hemsida.

Diskretion

Men kraven är stenhårda. Inga foton, inget bloggande och inte publicera någonting överhuvudtaget på sociala medier. Den som ska få jobbet får inte heller röka.

Mary och Frederik

Tidigare har både danska kronprinsparet Frederik och Mary i Danmark och Haakon och Mette-Marit i använt förmedlingen för sina barn.

Förnekar inte

– Vi har inga kommentarer till det, säger Bertil Ternert vid hovets informationsavdelning. Hovet förnekar alltså inte att det är kronprinsparet på Haga som söker barnflicka.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se, Marie Nyreröd/SVT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Paren pratar väldigt mycket med varandra och Frederik och Mary kan mycket väl ha tipsat Victoria och Daniel om den här agenturen, säger Jens Høvsgaard, författare till nya boken om danska kungafamiljen “Det kostar ett kungarike”.

 

Sedan prinsessan Estelle föddes i februari för snart ett år sedan är det kronprinsessan Victorias gamla barnskötare Elisabeth Zimmermann, som hade hand om Victoria mellan 1979 och 1991, som har tagit hand om Estelle.

 

Ska Elisabeth Zimmermann sluta?

 

– Nej, säger Bertil Ternert som inte i övrigt vill kommentera annonsen på den exklusiva agenturen eller om den har att göra med Daniel och Victoria.

Söker icke-rökare

 

“En fantastisk möjlighet har öppnats för en öppen, aktiv och erfaren barnskötare som mestadels själv ska ta hand om en flicka som nästan kommer vara 1 år vid starten. Flexibilitet är absolut nödvändigt, då båda föräldrarna arbetar oregelbundna tider och reser frekvent. Det finns separat lägenhet vid deras hem och det är separat ingång. Icke rökare är ett krav. Föräldrarna har mycket att göra och arbetar som professionella konsulter som inte jobbar vanliga arbetstider och måste resa ofta i sina arbeten. De kan komma att ta med sin barnskötare på resorna.”

Kräver respekt för privatlivet

 

I annonsen på Edens hemsida poängteras att det är en familj som kräver “diskretion och respekt för familjens privatliv”. Lönen är 600 pund i veckan, drygt 6 000 kronor i veckan för en barnskötare – då ingår även bostad och måltider.

 

Kort efter att Expressen hade varit i kontakt med hovet togs annonsen bort på Edens hemsida.