Ska prinsessan Madeleine flytta hem? Tittar på skola till Leonore

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på prins Julians dop 2021
Exklusivt

Jonas Ekströmer/TT

Den här sommaren gör Madeleine och Chris efterlängtad comeback i Sverige och i det kungliga strålkastarljuset. Nya uppgifter, som Svensk Damtidning kan avslöja, berättar dessutom att Florida-familjen kommer att tillbringa mer tid i Stockholm framöver.

Se Christopher O'Neills kärleksgest till prinsessan Madeleine
Slå på ljud

Prins Julian var förstås dagens huvudperson vid det kungliga dopet i Drottningholms slottskyrka. Men de som följer SVT:s dopsändning, nu ikväll, är nog minst lika glada över att få se dopbarnets faster, prinsessan Madeleine. I ett och ett halvt år har Madeleine och Chris befunnit sig i Florida och coronaviruset har hindrat familjen från att resa hem till Sverige. De har varit djupt saknade – inte minst vid kungliga högtidstillfällen, så som kungens 75-årsdag i våras.

LÄS MER: Madeleines kärleksögonblick med Chris – allt filmas!

Prinsessan Madeleine tittar på skola i Sverige – till Leonore

Men nu är de alltså tillbaka och enligt uppgifter till Svensk Damtidning planerar Madeleine att tillbringa mer tid i Stockholm framöver. De nya uppgifterna berättar nämligen att prinsessan har varit och besökt Estelles skola Campus Manilla för att hon och Chris är intresserade av en skolplats till prinsessan Leonore, som ju är 7 år och börjar första klass till hösten. Eller betyder det här rentav att Madeleine och familjen planerar att flytta hem till Sverige?

Erik Simander/TT

Det är ju allmänt känt att Victoria och Daniel är väldigt nöjda med Campus Manilla och att kusinen Estelle stormtrivs, med både sina lärare och klasskamrater. Och det här känner förstås Madeleine till.

LÄS MER: Estelle i Victorias 35 år gamla klänning på Julians dop

Häromåret genomförde prinsessparet dessutom en stor renovering av femrummaren på Hovstallet. Statens fastighetsverk beslutade till exempel att det skulle byggas nytt sovrum, klädkammare, klädvårdsrum och ett badrum. Så nu har Madeleine och Chris en riktig toppvåning som väntar hemma i Stockholm. En våning som ju bara ligger en promenad bort från vackra Djurgården och Campus Manilla.

Svensk Damtidning har vid upprepande tillfällen sökt hovets informationschef Margareta Thorgren angående de nya uppgifterna om prinsessan Leonores skolgång. Men hon har inte återkommit.

LÄS MER: Bästa bilderna från prins Julians dop

Foto: TT