Skämtet på galan gör William och Kate helt stela

William och Kate sitter stela under Rebels skämt.

Prins William och Kate Middleton log brett under större delen av Bafta-galan.Men ett skämt gjorde dem uppenbart obekväma.

Prins Andrews samröre med dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein drog hela den brittiska kronan i smutsen. I november 2019 tvingades drottning Elizabeth sparka ut Andrew, sin egen son, ur kungahuset. 

Andrew-affären är såklart ett öppet sår för de brittiska kungligheterna – en skamfläck som är svår att tvätta bort. Därför är det inte speciellt förvånande att skådespelaren Rebel Wilsons försök att skämta om skandalen inte lockade fram några skrattsalvor ur prins William och hans hustru Kate.

William och Kate blev stela under Bafta

William och Kate sitter stela under Rebel Wilsons skämt. Foto: Bafta

Skämtet drogs när Rebel skulle dela ut pris på den prestigefulla filmgalan Bafta, dit William och Kate kommit som kvällens hedersgäster. Rebel låtsades att ha glömt bort att hon befann sig i Royal Albert Hall:

– Det är helt fantastiskt att vara här i Royal Andrew… Royal Harry… Royal Phillip… det här kungliga palatsstället.

I ett klipp som bland annat brittiska Metro publicerat kan man höra att lustigheten får publiken att dra efter andan. Galaproducenten kan inte låta bli att klippa till William och Kate – som sitter stela på sina platser, uppenbart obekväma i situationen.

Harry-skämtet gick hem

Brad Pitt och Margot Robbie drog ett skämt om prins Harry och “Megxit” på samma gala – men då skrattade William och Kate gott. 

Andrew har på senare tid fått närma sig det brittiska hovet igen. När drottningen besökte högmässan tidigare under januari var Andrew tillbaka vid mamma Elizabeths sida. Sky News rapporterar att Andrew dessutom följde drottningen och prins Philip på lunch på lunch efter att ha lämnat kyrkan.