Skandalbilderna på prins Harry – som lär göra Meghan Markle rasande

Meghan Markle och prins Harry

Det har läckt bilder på prins Harry som lär göra Meghan Markle rasande.

Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoria
2:55

Efter reklamen: Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoria

(2:55)

Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry har ett samhällsengagemang som går djupt och slår brett. Bland alla frågor som prinsparet brinner för hittar vi djurens rättigheter.

Meghan är exempelvis väldigt engagerad i den ideella organisationen Mayhew, som tar emot hundar som inte har något hem och jobbar för att hitta nya familjer åt de stackars krakarna.

Meghan Markle får se skandalbilder på prins Harry

Meghan har regelbunden kontakt med Caroline Yates, Mayhews ordförande.

– Varje gång vi pratar med hertiginnan om organisationen berättar hon alltid hur viktiga hennes hundar är och vilket stöd de har varit. Speciellt med allt som hänt det senaste året, covid, personliga utmaningar och hinder hon gått igenom under året.” säger hon till Hello!.

Meghan har till och med fått Harry att sälja sina jaktvapen, trots att prinsen tidigare varit en flitig jägare och gärna tagit några rundor på den brittiska kungafamiljens ägor.

– Harry kommer lägga av eftersom Meghan inte tycker om jakt. Jag misstänker att det är över för honom, har djurrättsikonen Jane Goodall, nära vän med Harry, berättat.

Prins Harry lever farligt

Men nu cirkulerar bilder på Harry som inte lär falla i god jord hemma. Daily Mail rapporterar att prinsen varit på rodeo, alltså ett evenemang där ryttare försöker sitta kvar på antingen hästar eller tjurar så länge som möjligt.

Den här rodeon ägde rum i Fort Worth i cowboytäta Texas.

– Det är chockerande att han visade sig här, med tanke på att hans fru är en sådan djurrättsaktivist, säger en källa till Daily Mail.

Rodeo är mycket kontroversiellt i djurvänskretsar.

"Rodeo är djurplågeri i underhållningssyfte och kallas ofta för 'amerikansk tjurfäktning'. I fråga om nötboskap och hästar handlar det inte om ”vilda” djur utan om djur inom den europeiska animalieproduktionen. För att säkerställa underhållningsvärdet måste djuren 'slå bakut'. Detta uppnås genom att de tillfogas stark smärta med hjälp av ett bälte som spänns extremt hårt runt djuret när det skall lämna startboxen och som snörar av deras underliv och könsorgan. Dessutom kan det förekomma att elchocker används. Om djuren faller omkull kan det hända att de bryter nacke, ben, får skador på huden och allvarliga inre skador. Dessutom är djuren stressade till följd av täta transporter och miljöväxlingar", har djurrättskämpen Hiltrud Breyer skrivit i ett uttalande till EU-parlamentet.