Skandalen på Beatrices bröllop – bilderna väcker frågor

Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzis bröllop.

Prinsessan Beatrice gifte sig i helgen – men skandalen kring hennes far prins Andrew gick inte att undvika. Men det brittiska kungahuset gav det dock ett försök.

Prins Andrew har fått ta några rejäla kliv tillbaka i kungliga sammanhang alltsedan hans involvering i skandalen kring vännen Jeffrey Epstein blev känd förra året, och hans dotters bröllop i helgen var inget undantag.

I helgen gifte sig hans dotter Beatrice med sin Edoardo, och på bilderna syntes prinsessan i en vacker klänning och tiara som hon lånat från farmor Elizabeth. Det var bara 20 gäster på bröllopet, en stor kontrast mot tidigare kungliga bröllop, men då har heller inte en coronapandemi härjat i världen under samma period. En av gästerna var såklart prins Andrew, men det brittiska kungahuset gjorde allt för att försöka minska fokuset på honom och den stora skandalen.

Prins Andrew är inte med på bilderna från bröllopet

Ett tydligt exempel på det är de officiella bröllopsporträtten som släppts av Buckingham Palace. Beatrice och Edoardo poserar utanför kyrkan och ser strålande lyckliga ut. Bredvid dem, med säkerhetsavstånd såklart, står drottning Elizabeth och prins Philip, men Andrew saknas helt och hållet från fotona. Det är förståeligt, då det brittiska kungahuset har vidtagit åtgärder för att minska den vanärade prinsens synlighet, men oavsett om man är med på bilderna eller inte är det svårt att helt ignorera situationen.

Drottning Elizabeth och prins Philip på prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzis bröllop.

Dessutom måste Beatrice vara förkrossad över att hennes pappa inte kan vara en del av hennes bröllop som hon säkert hade önskat om det inte var så att han var inblandad i skandalen. I kontrast till detta står systern Eugenes bröllop för två år sedan, där prins Andrew var högst närvarande och lämnade över sin dotter till hennes brudgum.

I november förra året frånsade prins Andrew sig alla kungliga uppdrag, och drottningens senaste drag är att låta stänga ner hans officiella hemsida thedukeofyork.org. Den som försöker klicka in sig på Andrews hemsida blir nu automatiskt omdirigerad till brittiska kungahusets webb royal.uk.

Foto: TT