Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skandalorden om drottning Elizabeth avslöjade: ”Fullständigt galet”

20 jul, 2021, 11:05 
AvIndra Nordemar
Den före detta rådgivaren Dominic Cummings hävdar att Boris Johnson insisterade på att träffa drottning Elizabeth, trots pandemin.
Annons
5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!

Sedan pandemin bröt ut har drottning Elizabeth agerat med strikt försiktighet gällande uppdrag och vilka personer hon möter. Vid 95 år fyllda hör hon ju till den allra mest sårbara riskgruppen för covid-19.

Men det finns de personer som hon vanligtvis har möte med på veckobasis. En av dem är premiärminister Boris Johnson. Och i slutet av mars förra året las han in på intensiven efter att ha insjuknat i corona.

Nu hävdar hans före detta chefsrådgivare, Dominic Cummings, att Boris Johnson ska ha insisterat på att träffa drottningen trots pandemin.

Uttalandet om Boris Johnson agerande mot drottning Elizabeth

Det är reportern Richard Palmer på engelska tidningen Daily Express, som har delat med sig av informationen på Twitter, där han hänvisar till en intervju i BBC.

"I intervjun hävdade Cummings att Johnson sa till honom den 18 mars förra året: ”Jag ska träffa drottningen... Det gör jag varje onsdag. Skit i det här. Jag ska träffa henne.""

Annons

Vidare ska Dominic Cummings ha varnat premiärministern för att möjligen ha drabbats av covid-19, eftersom flera på Downing Street satt isolerade vid tidpunkten efter att ha testat positivt.

”Jag sa bara: "Om du smittar henne med coronaviruset och hon dör, vad ska du göra då? Du kan inte göra det. Du kan inte riskera det. Det är fullständigt galet."

Tvivel kring Dominic Cummings ord

Men det finns en del tvivel kring den före detta rådgivarens uttalande. Delvis så vet vi att drottning Elizabeth och Boris Johnson började med sina veckomöten på telefon i slutet av mars. Och reporter Richard Palmer ska ha kontaktat Buckingham Palace som inte hade några kommentarer, och Downing Street förnekar att denna konversation någonsin hänt.

Även Dominic Cummings agerande under pandemin har varit ifrågasatt, och det är flera som har riktat kritik mot politikern, något som bland annat Aftonbladet har skrivit om.

"Både vänner och fiender ser honom som en hänsynslös strateg som utmanar traditionerna i den brittiska politiken."

Foto: TT

Annons