Skandalprinsessan: "Jag blev svartlistad – det är över för mig"

Delphine är Europas nyaste prinsessa.

Prinsessan Delphine har motvilligt släppts in i kungafamiljen.Men hon har inte haft det lätt.
Slå på ljud

Delphine Boël är en av Belgiens mest omskrivna människor just nu. 2005 trädde hon fram i offentligheten med ett chockerande påstående: att hon var kung Alberts biologiska dotter.

Kung Albert II, som klev av från tronen 2013, valde in i det längsta att vägra kännas vid Delphine. Till slut krävde hon ett DNA-test – och fick rätt.

Ny prinsessa – Delphine av Saksen-Coburg

Delphine är Europas nyaste prinsessa.

Delphine är Europas nyaste prinsessa.

I förra veckan stod det klart att Delphine får en prinsesstitel. Hon är numera prinsessan Delphine av Saksen-Coburg.

– Den här saken är över för mig nu. Jag kommer inte att kräva något mer. Jag tänker fortsätta jobba som konstnär. Jag vill att folk även i fortsättningen ska kalla mig för “Delphine”. Men jag ville ha ett nytt efternamn och titel, för mina syskon har det. Om de inte haft det, då hade jag inte efterfrågat det. Jag vill bara vara på samma nivå som de andra, säger Delphine till den belgiska nyhetssajten HLN.

 

LÄS OCKSÅ: Märtha Louises döttrar lämnade huset – så fort Durek dök upp!

“Jag blev svartlistad”

Vissa har varit snabba med att sätta en “golddigger”-stämpel på Delphine. Men själv hävdar hon att hennes faders identitet mest inneburit trubbel hitintills.

– Jag blev kallad för “Alberts bastard”, vilket orsakade många problem. Jag blev svartlistad av vissa banker, mina barn också. Det låter inte så illa, men det är det. Det mest civiliserade jag kunde göra då, efter att ha försökt lösa det privat i så många år, var att låta lagen sköta det, säger Delphine.

För Delphine har detta varit en mångårig kamp.

– Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid. Jag brukade ha en relation med en min pappa, men när jag fyllde 33 gick det snett. Han sa plötsligt till mig i telefon att jag inte var hans dotter, även om vi aldrig bråkat innan, säger Delphine.

 

LÄS OCKSÅ: JUST NU: Skandalkvinnan blir prinsessa – mot kungens vilja!