Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skarpa förbudet under mötet med Victoria – som alla var tvungna att följa

16 nov, 2023, 09:00 

Detta var helt förbjudet.

Annons

Under onsdagen befann sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel på årets upplaga Pep Forum, som ägde rum i Aula Medica, Karolinska Institutet.

Det var en dag full av glada miner, inspirerande talare och mycket fakta. Men det fanns också ett förbud som gällde alla på plats.

Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”Brand logo
Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”

Kronprinsessans ord på Pep Forum 2023

Aulan var fullsatt dagen till ära, och stämningen mycket god. Pep Forum anordnas av Generation pep, som kronprinsessparet är initiativtagare av.

Annons

Massvis av viktiga personer – politiker, kända profiler och eldsjälar, var på plats med kungligheterna för att diskutera frågan de alla brinner för: hur man ska få barn och unga att vara hälsosamma och röra på sig.

– Att röra sig är bra för vår kropp OCH det är bra för vår hjärna. När vi rör på oss får vi energi; kroppen blir piggare och vi orkar mer. Att röra sig är att investera i oss själva. Oavsett var vi är i livet och vilken rörelse som passar oss bäst – och oavsett vilka val alla andra gör, sa kronprinsessan i sitt öppningstal.

Kronprinsessan Victoria anländer till Aula Medicus med Carolina Kluft
Victoria var på strålande humör!

Förbudet under evenemanget med kronprinsessan Victoria

Inför eventet meddelade också Generation Pep att det fanns ett förbud under dagen: inga väskor var tillåtna in i aulan. Det underströks tydligt när åskådarna skulle anmäla sig till evenemanget:

Annons

Till grund för detta ligger givetvis det beslut som Polismyndigheten fattat nyligen, som en följd av den förhöjda hotnivån i Sverige.

– Det är en konkret åtgärd som kommer begränsa möjligheterna att ta med sig föremål som kan innebära fara för personer som besöker ett evenemang, säger Per Engström, sektionschef för samordning vid Nationella operativa avdelningen enligt polisens hemsida.

Kronprinsessan Victoria ger en man handsprit
Victoria tog det säkra före det osäkra på fler sätt. Här delar hon med sig av handsprit.

Foto: TT

Annons