Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skifteskonselj på slottet med kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria

03 okt, 2014, 12:48 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
kungen-victoria-ao

Så var det dags för dagens skifteskonselj som ägde rum på slottet i Stockholm, närvarade gjorde både kungen och kronprinsessan.

Under dagen hölls en skifteskonselj i Konseljsalen på Kungliga slottet. Kung Carl Gustaf är som statschef konseljens ordförande men under konseljen närvarade även konprinsessan. Efter konseljen står kungen värd för en lunch på Kungliga slottet för den nya regeringen.

konselj-slottet-2014-ao

Den nya regeringen samlades på slottet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-kungen-lofven-ao

Statsminister Stefan Löfven och talman Urban Ahlin presenterade den nya regeringen för kung Carl Gustaf som är statschef och konseljens ordförande.

victoria-ao

Vid lunchen deltar även drottning Silvia samt kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Via hovets hemsoda får vi veta att en skifteskonselj hålls vid regeringsskifte och där redogör talmannen för regeringsbildningen och presenterar den nya regeringen för statschefen.

Annons
victoria-kungen-ao

Kungen och kronprinsessan 2014.

konselj-hovet

Så här såg det ut förr i tiden, på bilden ovan ser vi Kung Gustaf V, konselj i mitten av 1920-talet. Foto: ur Bernadottebibliotekets arkiv.

konselj-hovet-2

Kung Oskar II, konselj 1903.Handskrivna anteckningar på fotografiets baksida:”Sittande på Konungens högra sida, från Kungen räknat: 1. Boström, statsminister. 2. Crusebjörn, krigsminister. 3. 3. Husberg, konsultativ. Foto: ur Bernadottebibliotekets arkiv.

victoria-ste

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press, Stella Pictures

 

Annons