Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Skiljer sig efter 13 år som gifta – nya beskedet om kärlekskraschen

12 jun, 2024, 05:00 
Charles Spencer och prins Harry
Skilsmässan kring kungafamiljen skakar om – och nu kommer ett nytt besked.
Annons
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Den brittiska kungafamiljen har en tuff tid i bagaget där både kung Charles och prinsessan Kate drabbats av cancer.

Kort efter dessa besked stod det även klart att kung Charles systerson, Peter Philips, lämnar sin relation med Linsday Wallace.

Och nu har ännu ett kärleksuppbrott med kungliga kopplingar meddelats – prinsessan Dianas bror, och tillika prinsbarnens morbror, Charles Spencer skiljer sig efter 13 år med kärleken Karen Spencer. Och nu kommer ett nytt besked.

Skilsmässan kring kungafamiljen

Nyheten om Charles och Karens skilsmässa har slagit ner som en bomb i Storbritannien. I 13 år har de stått vid varandras sida och det var inte länge sedan Charles hyllade sin fru offentligt.

Då var det i relation till boken han skrivit, A Very Private School, som detaljerar hans barndomstrauman med sexuella övergrepp under skolgången.

Annons

De åren Charles lagt på att skriva boken har fungerat som terapi och varit långt ifrån en lätt resa. Och under hela processen har Karen funnits där:

– Karen har varit stöttande. Jag tror att det var väldigt utmanande för henne att ha en man som gått igenom vad som i huvudsak varit fyra och ett halvt år av den mest djupgående terapin med mycket mörka undertoner. Och hon stöttade idén, sa han till People i mars.

Charles Spencer och Karen Spencer går bredvid varandra
Charles Spencer och Karen Spencer går skilda vägar efter 13 år som gifta. Foto:ROTA

Men nu är kärlekssagan alltså över. Till Mail On Sunday berättade Charles under lördagen om skilsmässan med orden:

– Det är oerhört sorgligt. Jag vill bara hänge mig till alla mina barn och mina barnbarn, och jag önskar Karen all lycka i framtiden.

Nya beskedet om skilsmässan

Vid tillfället gav Charles inga vidare detaljer men nu har en ny utveckling skett. The Times rapporterar att Charles Spencer anlitat samma advokat som kung Charles gjorde under uppbrottet med Diana.

Advokaten, vid namn Fiona Shackleton, har representerat många stora namn, inte minst kungligheter. Hon har till exempel jobbat med prins Andrew när han skilde sig från Sarah Ferguson och prinsessan Haya Bint al-Hussein av Jordanien när hon lämnade Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum av Dubai.

Och nu ska Fiona alltså ta sig an Charles Spencer i hans skilsmässoärende, tre decennier efter att hon jobbade med kung Charles i skilsmässan från Charles Spencers syster, Diana.

Foto: TT

Annons