Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skilsmässoryktena skakar spanska kungahuset

16 maj, 2022, 12:00 
AvSimon Holm Stålhand
Drottning Letizia och kung Felipe
Drottning Letizia och kung Felipe

Skandalerna avlöser varandra i det spanska kungahuset...

Annons
Allt om Spaniens kungahus!Brand logo
Allt om Spaniens kungahus!

Det är sällan dramafritt i det spanska kungahuset, vilket givetvis är jobbigt för alla inblandade. Inte minst för kungafamiljen.

Något som chockade världen var bedrägeriet, som drottning Letizias, svåger Iñaki Urdangarin stod för mot välgörenhetsorganisationen, Instituto Noos – där han ska ha tvättat cirka 61 miljoner kronor mellan 2004 och 2006. Iñaki dömdes till fem år och tio månaders fängelse medan Iñakis fru, prinsessan Cristina åtalades för skatteflykt. Något som hon senare frikändes för.

Drottning Letizia och kung Felipe
Paret har en del att diskutera...

Nya skandalen som ska städas upp

Men frågan är om den senaste skandalen överskuggar resterande. Kung Felipe, 54 och drottning Leitzia, som fyller 50 år i september har alltså fått ännu en skandal att nysta upp.

Annons

Den 19 januari publicerade den spanska tidningen Lecturas bilderna som visade Inaki Urdangarin med en annan kvinna, och sedan tog det bara fem dagar innan tillkännagivandet kom: Äktenskapet var officiellt över.

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin.

Efter ömsesidigt samtycke har vi beslutat att avsluta vårt äktenskapliga förhållande. Vårt engagemang för våra barn förblir intakt. Eftersom det är ett privat beslut ber vi om största respekt för alla omkring oss.

Märkliga omständigheterna

Det som gör soppan än mer anmärkningsvärt är att Iñaki Urdangarin fortfarande satt av sitt straff under tiden som han fastnade på bild med en annan kvinna. Eller ja, satt och satt. Han fick sitt straff 2018 och efter att ha tillbringat några år bakom lås och bom så hade han fått tillstånd att sitta av resten av sitt straff hemma – utan fotboja. Vilket betyder att han kunde leva som vanligt, så länge han dök upp fysiskt en gång i veckan.

Nu håller spanjorerna och världen tummarna för att kung Felipe och drottning Letizia håller ihop genom stormen och löser skandalerna på ett bra och värdigt sätt!

Annons