Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skoldags för de danska småprinsarna

13 aug, 2009, 09:52 
Agneta Nisbeth
Annons

 

De danska småprinsarna Felix och Nikolai med föräldrarna på skolstart.

Prins Joachim av Danmark och exfrun Alexandra Manley gjorde häromdagen gemensam sak och följde sina bägge barn till deras första skoldag.

Det blev ett ömt avskedstagande innan barnen släpptes iväg in genom portarna till Krebs skola i centrala Köpenhamn. Felix, 7, börjar i första klass och Nikolai, 10, i fjärde. Felix ville inte alls släppa taget om pappa, det verkade inte som att skolan lockade honom alls just då.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Alexandra, som numera tituleras grevinna av Frederiksborg, och Joachim gifte sig 1995 men skilde sig tio år senare. 2007 gifte Alexandra om sig med fotografen Martin Jorgensen. Hon upphörde därmed att vara medlem av det danska kungahuset. Men trots att hon gift om sig får hon fortfarande apanage, dock skattepliktigt. Alexandra och nye maken bor på Østerbro tillsammans med Felix och Nikolai.

Grevinnan Alexandra med skolpojkarna Felix, 7, och Nikolai, 10.
Grevinnan Alexandra med Felix, 7, och Nikolai, 10.

Joachim i sin tur gifte om sig förra året med fransyskan Marie Cavallier. För bara någon vecka sedan  döptes som ni vet parets första gemensamma son till Henrik.

Den nyfödda pojken är drottning Margrethes och prins Henriks femte barnbarn. Förutom Nikolai och Felix är de farföräldrar till kronprins Frederiks och kronprinsessan Marys två barn, Christian, 3, och Isabella, 2.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Annons