Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skrällen – historisk förändring på Victorias födelsedag

14 apr, 2022, 09:02 

Kronprinsessan Victoria ska firas lite extra i år!

Annons
3 hetaste snackisarna från Victoriadagen 2021!Brand logo
3 hetaste snackisarna från Victoriadagen 2021!

Victoriadagarna utökas till en hel vecka och en kortege genom Borgholm, vilket Ölandsbladet var först att berätta om. det är bara några av planerna inför firandet av kronprinsessans födelsedag i sommar.

– Tidigare år har det varit ett officiellt firande där allmänheten kommer till Solliden. Kortegen är planerad att starta på Solliden efter det firandet och sen går den här kortegen genom hela Borgholm, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Ännu fler dagar och ännu fler tillfällen att få delta i kronprinsessans firande alltså. Något kungafamiljen ser positivt på.

– Kronprinsessan ser först och främst fram emot att fortsätta fira sin födelsedag på Öland och i planeringsarbetet så sker det ju alltid i tät dialog med kungafamiljen. Det är ju lite av en folkfest och så vill ju både vi och Leroy Media, arrangören av konserten på Borgholms slott, ha det. Det är ett samarbete som gör att firandet utökas för alla som är på Öland och vill följa kronprinsessan i hennes firande. Det är ju väldigt många aktiviteter på hela Öland under de här dagarna och det ser vi positivt på, säger Thorgren.

Victoria
Prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Oscar och kronprinsessan Victoria i samband med firandet av Victoriadagen på Sollidens Slott på Öland.
Annons