Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skylten vid Buckingham Palace skapar oro i Storbritannien – efter drottningens sviktande hälsa

08 sep, 2022, 14:30 
Simon Holm Stålhand

Bilderna avslöjar allvaret.

Annons
Stor oro för drottning Elizabeths hälsa – övervakas av läkareBrand logo
Stor oro för drottning Elizabeths hälsa – övervakas av läkare

Drottning Elizabeths tillstånd uppges vara kritiskt.

Drottning Elizabeth är trots allt 96 år gammal men det brittiska hovets besked har skapat chock bland det brittiska folket.

Drottning Elizabeths hälsa har varit uppe på tapeten sedan oktober. Under de senaste veckorna har hon ansetts vara i för dålig hälsoform så att hon har tvingats ställa in åtaganden. Men den senaste gången som Elizabeth gjorde ett framträdande var bara för två dagar sedan, då hon träffade Storbritanniens nya premiärminister.

Skylt vid Buckingham Palace
Skylt vid Buckingham Palace.

Kort därefter meddelade nyhetsbyrån Reuters att drottningens familj, med bland annat prins Charles, William och Camilla och övriga barnen har beordrats att ta sig till Skottland där drottningen befinner sig. Detta efter att ha fått information om Elizabeths hälsotillstånd.

Annons

Bilderna från Buckingham Palace skapar oro

Nu har det också kommit bilder från Buckingham Palace som skapar än mer oro. Det står en skylt utanför slottet med texten "Inget vaktbyte idag". Anledningen till det ovanliga är alltså på grund av drottning Elizabeths sviktande hälsa. Det är en ytterst ovanlig skylt i detta sammanhang. Den hade inte satts upp utan anledning.

Buckingham Palace.
Buckingham Palace.

Bilder visar även att ett mindre antal människor har börjat samlas utanför Buckingham Palace.

Hennes läkare var oroad för hennes hälsa och rekommenderade att hon skulle stanna under medicinsk övervakning i Balmoral, Skottland.

Annons