Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Släktingens avslöjande om kungens beteende – bakom stängda dörrar: ”Lite konstiga”

11 sep, 2023, 08:30 

Nu berättar kungens nära släkting hur det går till bakom kulisserna!

Annons

Kung Carl Gustaf är vår monark – men han är också en pappa, bror och make. Ja, visst är det lätt att glömma att den tillrättalagda och propra kungen också är en helt vanlig person, med oanade sidor!

Nu berättar hans syster, prinsessan Birgitta, om kungens okända sida.

Birgitta avslöjar: Kungen vill sälja • Charlenes markering mot skilsmässoryktena • De är bjudna till kungens stora fest – 3 kungliga snackisar från vecka 36!Brand logo
Birgitta avslöjar: Kungen vill sälja • Charlenes markering mot skilsmässoryktena • De är bjudna till kungens stora fest – 3 kungliga snackisar från vecka 36!

Prinsessan Birgittas svåra tillvaro i Spanien

Prinsessan Birgitta är en av kungens fyra systrar, som växte upp med honom på Haga slott. Idag lever de vitt skilda liv. Kungen är ju kung, och Birgitta lever ett liv under radarn i Mallorca.

Där trivs hon bra, utanför det kungliga strålkastarljuset. Dagarna tillbringas på golfbanan, och då och då kommer familjen på besök.

Men under pandemin sattes hennes härliga tillvaro på spel.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne, sa hon till Svensk Damtidning.

Annons

Birgitta är idag 86 år, och tillhörde såldes en riskgrupp när pandemin slog till med full kraft. Hon åkte hem till Sverige, och bodde med kungaparet i Stenhammar slott.

Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta.

Prinsessan Birgitta avslöjar kungens oanade talang

Det var ju lite av tur i oturen, att pandemin gjorde så hon fick vara omringad av sin kära bror och drottning Silvia.

I en ny intervju med Expressen berättar Birgitta nu om tiden i Sverige – och passar på att avslöja hur kungen är bakom kulisserna.

– Mina barn var så oroliga för mig. De sa: ”Du får inte stanna i Spanien!” Då blev jag planterad med dem i Stenhammar i en och en halv månad och han lagade varenda middag, säger prinsessan Birgitta.

Ja, han har lite av en oanad talang i köket, berättar Birgitta, och särskilt duktig ska han vara på såser. Men allt föll henne inte i smaken.

– Det var lite konstiga rätter som jag inte kunde äta, men jag fick göra mina omeletter och min spagetti själv. Men såser är han fantastisk på och såserna är konsten i köket.

Foto: TT

Annons