Släktingens egna ord om Victorias stöd på speciella dagen

Släktingens egna ord om Victorias stöd på speciella dagen

Dagen betyder mycket för båda två.

Efter den långa familjesemestern har Victoria verkligen dragit igång den kungliga arbetsvåren med besked. I söndags firande hon sin namnsdag ute på borggården på Kungliga slottet och dagen efter det närvarade hon och Carl Philip vid en minnesstund i Finlandsparken. Och i eftermiddag får vi se henne igen!

Vid klockan 16 anländer kronprinsessan nämligen till Millesgården i Stockholm för att inviga släktingen Marianne Bernadottes utställning “Chanel Balmain Dior, Marianne Bernadotte – en stilikon”.

Grevinnan Marianne Bernadotte var gift med kungens farbror Sigvard Bernadotte. Hon och kronprinsessan har alltid haft en nära relation.

Marianne Bernadottes garderob innehåller många skatter och i den här utställningen får besökarna se hennes dyrgripar på nära håll. Att det dessutom är Victoria som kommer att inviga utställningen betyder förstås mycket för Marianne.

– Det är jätteroligt att kronprinsessan kommer, säger hon.

Invigningen kommer att inledas med att Victoria får en rundtur av museichefen Onita Wass och styrelseordföranden Peter Egardt. Utställningen äger rum i Konstnärshemmet på Övre terassen och efter att kronprinsessan har tittat lite på all haute couture kommer hon att hålla ett litet tal.

Följ invigningen här på svenskdam.se eller via vårt Instagramkonto @svenskdamtidning.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL