Släktingens ord om prins Oscar

så är prins oscar egentligen

Prins Oscar har ofta beskrivits som lite mer försiktig än storasyster Estelle. En kunglig släkting har dock avslöjat att syskonen är mer lika än vad man kan tro!

Det är många som är nyfikna på Victorias och Daniels lillprins Oscar. Ibland följer han med sina föräldrar på kungliga sammankomster men då håller han sig oftast lite i bakgrunden.

Oscar är förstås nyfiken på stora folksamlingar men spanar gärna på alla människor från mamma Victorias famn.

Släktingens ord om prins Oscar

Systern Estelle är äldre och blivande drottning så henne har svenska folket fått lära känna lite mer. Den 7-åriga prinsessan är en kavat liten tjej som går i skolan och träffar kompisar. På Gen Pep-dagen, i början av hösten, sprang hon omkring med “tjejgänget” medan lillebror höll sig nära kronprinsessparet.

I många artiklar har man kunna läsa hur olika Estelle och Oscar är. Men kunglig släkting har faktiskt avslöjat att lillprinsen påminner mycket om sin storasyster!

_DSC2255

Den saknade greven Oscar “Oscis” Bernadotte berättade om lillprinsen innan han gick bort.

Den avlidne greven Oscar “Oscis” Bernadotte har nämligen berättat om sin namne i en intervju med Svensk Damtidning, från 2016. Oscar Bernadotte träffade kronprinsessfamiljen under en släktmiddag på Haga, efter Gunnila Bernadotte af Wisborgs begravning.

Och när middagen började lida mot sitt slut stoppade Victoria honom i dörren. Hon ville inte att Oscis skulle lämna slottet utan att ha träffat hennes son.

– Precis när vi skulle gå sa Victoria ”Nej, men vänta nu så ska jag hämta lille Oscis”. Han var jättefin, väldigt lik sin storasyster. Och det är kul att vi har samma smeknamn.

Estelle och Oscar är, med andra ord, inte alls så olika som många har trott.

Foto: TT