Släktträff i Grekland – se unika bilden!

Theodora och Konstantin av exkungahuset Grekland
Oj, vad det händer mycket i den grekiska (ex)kungafamiljen! Bröllopsplanering, vigsel och 50-årsfest står på agendan i höst. Inte undra på att släkten hade mycket att prata om när alla var samlade.
Annons

Så här trevligt såg det ut när den stora, grekiska kungafamiljen hade släktträff nyligen. Det är prins Nikolaos, 49, av exkungariket Grekland som lagt upp den fina bilden på sitt instagramkonto. Exkung Konstantin, 79, är flankerad av båda barnen, prins Nikolaos och prinsessan Theodora, 36. Bakom dem står Konstantins båda systrar, prinsessan Irene, 77, och exdrottning Sofia av Spanien, 80.

Unik syskonbild

I mitten ser vi Konstantins hustru, danskfödda prinsessan Anne-Marie, 72. Det är inte ofta vi ser en så familjär bild, där exkungen och hans systrar är samlade. Prinsessan Irene är lite av en doldis med en mycket spännande historia. Svågern Juan Carlos av Spanien kunde dessvärre inte vara med. Han är ju, precis som Konstantin, en duktig seglare. Nyligen deltog spanske exregenten i Hangö kappseglingsevent i Finland – och vann – något vi skrivit om här på sajten tidigare.

Annons

 

View this post on Instagram

 

Happy Birthday for my father yesterday!

A post shared by Prince Nikolaos (@skylightchaser) on Jun 3, 2019 at 4:53am PDT

Annons

Mycket på gång

Konstantin av exkungariket Grekland fyllde 79 år den 2 juni 2019. Nästa år blir det 80-årskalas! Han har levt ett händelserikt liv med både glädje och sorg. Konstantin var bara 23 år när han blev kung och efterträdde sin pappa, kung Paul. Det såg ljust ut till en början, men sedan hopade sig de mörka molnen över kungariket Grekland.

Annons

Hans inblandning i politiken gör honom kontroversiell. Konstantin deltog den 13 december 1967 i ett dåligt organiserat försök att störta den nyinrättade militärjuntan. Han gick i landsflykt med sin familj, och i Aten utsågs överste Georgios Papadopoulos till premiärminister. Ja, det blev ett annorlunda liv än det Konstantin fostrades till. I London har han och hustrun Anne-Marie bott och tagit hand om sina fem barn. I dag tillbringar de stor del av året i Grekland, som de alltid längtat tillbaka till. Barn och barnbarn hälsar på titt som tätt.

Annons

Prinsessan Theodora bröllopsplanerar

Det är mycket på gång i familjen då prins Nikolaos firar nioårig bröllopsdag den 25 augusti och dessutom fyller 50 år i oktober och Theodora ska gifta sig med sin fästman Matthews Kumar. Nyförlovade prinsessan Theodora är lyrisk:
– Vi längtar så efter att gifta oss, sade hon nyligen.

Prinsessan Theodora

Annons

Bröllopet lär bli mycket romantiskt. Kanske på exkungafamiljens eget sommarresidens i den grekiska arkipelagen? När nu alla vara samlade i somras i familjen kunde man diskutera bröllopsplaneringen.

Prins Nikolaos

Ni kanske minns hur vackert det var när Nikolaos gifte sig med sin Tatiana på ön Spetses? Under bröllopet var Svensk Damtidning på plats och fick uppleva den fantastiska medelhavsfesten där gästerna kom från hela Europas kungahus.

Annons

Kronprinsessan Victoria och Daniel var där liksom prinsessan Madeleine och prins Carl Philip, som ville se sin syssling gifta sig. Prins Nikolaos har flyttat permanent till Aten, där han bor med sin hustru Tatiana.

Prinsessan Madeleine

Vi återkommer inom kort med nyheter om bröllopsdatum. Vi vill förstås bevaka prinsessan Theodoras bröllop och visa er läsare nya, fantastiska bilder!

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Släktträff i Grekland – se unika bilden!”

  1. Ina skriver: 14 augusti, 2019

    De er heldigvis trods alle de sorger de har gennemgået forblevet at være en stor lykkelig familie.
    Synd at Nikolaos og Tatiana ikke har fået nogen børn – men de lader til at have et lykkeligt ægteskab og det er jo det vigtigste


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar