Slottet söker folk - har du det som krävs?

Slottet söker folk - har du det som krävs?

Nu har du chans att söka ett riktigt toppjobb! Kungliga slottet söker personal.
Kungaparet

Nu har chansen kommit för den som vill jobba hos kungen och drottning Silvia. Är du en duktig sömmerska, van att rodda allt från gamla uniformer till att sy och sätta upp gardiner, eller en kunnig ekonom med flera års erfarenhet, så kan jobbet kanske snart vara ditt.

Så här skriver kungahuset.se i ett inlägg på Facebook: “Nu finns två lediga tjänster att söka vid Kungliga hovstaterna – fastighetsekonom för Kungl. Djurgårdens förvaltning och sömmerska vid Kungliga Husgerådskammaren”.

kungahusetFb

För att platsa som ekonom ser hovet gärna att du har “ett strukturerat och noggrant arbetssätt, hög integritet samt god samarbets- och kommunikationsförmåga”.

Som sömmerska jobbar du i huvudsak i en ateljé i anslutning till Stockholms slott, men arbetsuppgifter förekommer även på övriga elva kungliga slott, så därför är körkort ett krav.

Hovets jobbannons har väckt stor uppmärksamhet. Över 600 personer har gillat den, 146 personer har kommenterat den och 150 personer har delat den på sina egna sidor, bara en timme efter att den lades upp. Det verkar alltså lovande för kungen att hitta rätt personer.

Av: Anna von Koch.

Bilder: Stella Pictures.