Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Slovakiskt statsbesök i Danmark - med stor gala på slottet

24 okt, 2012, 11:05 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Det var en stor gala på Fredensborg under tisdagen för det slovakiska presidentparet. Innan dess hade drottning Margrethe med familj tagit emot på flygplatsen. Se alla bilder i vårt bildspel.

Det slovakiska presidentparet Ivan Gasparovic och Silvia är på statsbesök i Danmark och fick ett storstilat välkomnande av kungafamiljen på flygplatsen. Drottning Margrethe, kronprinsessan Mary och prinsessan Marie hade valt ett blått tema.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Regenten själv var klädd i kornblått och en synnerligen uppiggande hatt. Mary valde en skorstensmodell i mörkare nyans, medan Marie valde gråblått.

Annons

På kvällen vankades det galamiddag på Fredenborgs slott, där presidenten och hans hustru fick en kulinarisk upplevelse och trevligt umgänge med de strålande prinsessorna och deras prinsar Frederik och Joachim.

Skimrade ikapp

Drottning Margrethe glänste som den drottning hon är en grön kreation, ni ser henne vid bordet på bilden här intill.

Systern prinsessan Benedikte var också med vid galamiddagen och skimrade i i kapp med de förgyllda kristallkronorna på slottet i en klänning i guldlamé.

Se alla bilder från dagen i vårt bildspel.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

[smooth=id: 756; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

 

 

Annons