Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Slutet för älskade Diana-statyn – får inte vara kvar på Harrods

18 apr, 2018, 17:00 
Under 13 år stod den där på Harrods i London, den tre meter höga minnesstatyn som föreställde prinsessan Diana och hennes kärlek Dodi Al Fayed. Men nu är den borta – troligen till det brittiska hovets belåtenhet.
Annons

Det var Dodis pappa Mohamed Al Fayed som beställde den jättelika bronsstatyn som en hyllning till sin son och prinsessan Diana. Åtta år efter bilolyckan i Paris 1997, där de så tragiskt omkom, placerades den högtidligt på sin marmorsockel mellan rulltrapporna på Harrods. Visst stack den ut. Och kungafamiljen var nog inte helt nöjda med att se prinsessan Diana dansa barfota i en högt slitsad klänning. Men Mohamed Al Fayed ägde hela varuhuset och kunde göra som han ville.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den guldfärgade statyn fick namnet Oskyldiga Offer och kunde beundras i 13 år innan Harrods nya ägare plötsligt meddelade att den skulle bort. Flyttföretaget kom när Harrods var stängt över påsken tidigare i år och nu står statyn hemma i Mohamed Al Fayeds trädgård.

Annons

– Det är en välsignelse och en tröst, efter att ha delat den med allmänheten i så många år, säger han till Daily Mail.

Prinsessan Diana och Dodi Al Fayed går på en brygga.
Prinsessan Diana och Dodi Al Fayed.

Beslutet kom samtidigt som prins William och prins Harry meddelade att de beställt en ny officiell minnesskulptur av sin mamma.

– Och i samband med det kände vi att det var rätt tidpunkt att återlämna minnesstatyn till Mr Al Fayed, säger Harrods nya ägare Qatari Holding, ägt av Qatars kungafamilj.

– Nu kommer alla att kunna hedra prinsessan på Kensington Palace i stället.

Prinsessan Diana.
Prinsessan Diana.

Foto: Stella Pictures och IBL.

Annons