Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Snart är det dags! Här är allt vi vet om Estelles skolstart

13 aug, 2018, 13:00 
AvJohanna Bengtsson
Nu är det äntligen dags för prinsessan Estelle att börja skolan. Dans, körsång och programmering är bara några av sakerna som väntar henne på Campus Manilla.
Annons

Tisdagen den 21 augusti börjar Estelle i förskoleklass på Campus Manillas grundskola som är belägen på Djurgården. Och det är inte vilken skola som helst. Här går barn till direktörer, kulturpersonligheter och flera av kungafamiljens vänner.

Sedan 2013, då skolan startade, har den hunnit segla upp som en av de finaste skolorna i Stockholm. Campus Manilla är både grundskola och gymnasium, så tanken är förmodligen att Estelle ska gå i skolan under en lång tid framöver. Skolan kallas för en tvåparallellig skola, alltså att det finns två klasser per årskurs och grundskolan har omkring 500 elever.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Campus Manilla
Här, på Campus Manilla, ska Estelle börja skolan tisdagen den 21:a augusti.

Kronprinsessparet har valt just denna skola för Estelle av olika anledningar. Hon kommer inte bara att röra sig i “rätt kretsar”, skolan ligger även naturnära. Under den första tiden på dagis, eller förskola som det idag kallas, gick Estelle på en förskola med “Ur och skur”-tema. Hela kronprinsess-familjen älskar ju djur och natur!

Annons

Manillaskolan har även dans som ett obligatoriskt inslag på schemat för förskoleklass upp till tredjeklassare, något som passar lillsessan perfekt. Sedan en tid tillbaka har hon tagit danslektioner vid Base23. Skolan bjuder på mycket kreativt skapande. “Våra morgonsamlingar är en blandning av elevuppträdanden, klassisk musik och körsång. Våra elever deltar i LEGO League och lär sig programmering.” står det på skolans hemsida.

Där går även att läsa att eleverna får ta del av internationella utbyten och samarbeten och att all praktisk och teoretisk erfarenhet lärs in genom modern teknik som arbetsredskap. Block och penna är med andra ord utbytt mot datorer och surfplattor.

Såhär såg det ut 2014 då lilla Estelle började på förskolan.
Såhär såg det ut 2014 då lilla Estelle började på förskolan.

Skolan sparar inte på krutet när det kommer till undervisningen. Tidigare i år tog de hit den amerikanske mångmiljardären och rymdturisten Charles Simonyi som föreläste om sina rymdresor och hur det är att vara tyngdlös. Någon månad senare var det dags för 2017 års Nobelpristagare i ekonomi, Richard H Thaler, att tala inför niondeklassarna.

Annons

Och hon kommer inte gå hungrig under skoltiden, prinsessan Estelle. Campus Manilla har självklart egna kockar i köket som lagar all mat från grunden och råvarorna är närproducerade och ekologiska. Att det bakas semlor, bullar eller gräddas våfflor till mellanmål är inte helt ovanligt.

Men det är inte vilka elever som helst som kommer in på skolan. Vid varje hösttermin tas 48 elever in till förskoleklass. De som prioriteras först är barn som har ett syskon på skolan. När Oscar är så stor att han ska börja skolan kommer han troligtvis att göra sällskap med Estelle på Manilla.

Foto: Stella Pictures

Annons