Snart döps prins Louis – här är detaljerna!

Snart döps prins Louis – här är detaljerna!

Lillprinsen Louis döps den 9 juli och det ser ut att bli näst intill identiskt med storebror Georges dop. Vi har samlat 11 roliga detaljer att ha koll på inför högtidsdagen.

Den 23 april fick prins William och hertiginnan Kate sitt tredje barn, prins Louis. Det var ett tag sedan vi såg honom sist men om två veckor döps han i St Jame’s Palace. Vi har listat alla dop-detljarna nedan:

1. Fullständigt namn

Den nye lilla prinsen får namnet Louis Arthur Charles och hans engelska titel blir Prince Louis of Cambridge.

2. St Jame’s Palace

Prins Louis döps på samma ställe som storebror prins George, i St Jame’s Palace. Prinsessan Charlotte döptes däremot i Sandringham i Norfolk.

3. Dopförrättare är Justin Welby

Dopförrättare blir ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, skriver Hello Magazine. Justin är den person som finns med vid alla kungliga bröllop och dop, nu senast vigde han prins Harry och Meghan. 2013 och 2015 döpte han Louis syskon George och Charlotte.

4. 11 veckor gammal

Prinsen kommer att vara 11 veckor gammal när han döps, alltså nära 3 månader gammal. Precis som de flesta kungliga brittiska bebisar är när de döps.

Här, i St James Palace, kommer Louis att döpas den 9 juli.

Här, i St James Palace, kommer Louis att döpas den 9 juli.

5. Speciell dag

9 juli, dagen då Louis ska döpas, är en speciell dag i den brittiska kungafamiljen. Det var nämligen den 9 juli 1947 som drottning Elizabeth och prins Philip förlovade sig.

6. Klänning från 1841

Prins Louis kommer att döpas i en exakt kopia av en 162 år gammal dopklänning som hela 62 stycken kungliga bebisar har döpts i. 2008 gick den gamla dopklänningen i pension och en exakt kopia gjordes, vilken Louis nu kommer att bära.

I denna klänning kommer prins Louis att döpas. Här håller mamma Kate storebror George under hans dop.

I denna klänning kommer prins Louis att döpas. Här håller mamma Kate storebror George under hans dop i samma klänning.

7. Många gudföräldrar

Louis kommer troligen få flera gudföräldrar, hans storebror prins George har sju stycken, och prinsessan Charlotte har fem. William och Kate har valt ut vänner, kusiner och andra släktingar för att axla rollen, men exakt vilka vet vi inte förrän dopdagen.

8. Ingen publik på dopet

Under prinsessan Charlottes dop visade hela William och Kates familj upp sig och gick en liten promenad genom besökarna. Det kan vi inte vänta oss vid Louis dop. Det kommande dopet blir mer likt storebror Georges där vi bara fick en liten skymt av familjen när de anlände och lämnade kyrkan.

9. Meghans band till Louis stora dag

Meghan, hertiginna av Sussex, kommer med största sannolikhet att närvara vid prinsens dop. Och det var inte längesedan hon själv döptes i samma kapell och med samma dopförrättare. Innan vigseln med Harry var Meghan nämligen tvungen att döpas och en 45-minuter lång ceremoni ägde rum under mars månad.

Meghan har både döpts och vigts av Louis kommande dopförrättare Justin Welby.

Meghan har både döpts och vigts av Louis kommande dopförrättare Justin Welby.

10. Hela familjen Middleton kommer

På gästlistan står hela Kates familj. Och de har ytterligare en ny medlem! James Matthew, som Kates syster Pippa gifte sig med under 2017, kommer att gå på sitt första kungliga dop.

11. Louis storasyskon kommer

Både prins George och prinsessan Charlotte kommer att vara med under lillebrors dop. Datumet verkar noga utvalt så att båda syskonen ska kunna vara med, Charlotte slutar förskolan den 1 juli och George går på sommarlov den 6 juli.

Läs mer: Se de 2 nya bilderna på prins Louis – tagna av Kate

Foto: Stella pictures