Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Snart finns inga hinder kvar för Victorias bröllop

23 mar, 2010, 11:54 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Victoria och Daniel är bra på kärlekssymboler...
Kronprinsessan Victoria och Daniel är bra på kärlekssymboler...

Den kungliga börden till trots, när det gäller rätten att ingå äktenskap måste kronprinsessan Victoria gå i genom samma pappersexercis som vanliga Svenssons…

Så nu har kronprinsessan Victoria och Daniel Westling lämnat in sin hindersprövning!

Daniel och Victoria har haft en lång väg att gå för att kunna gifta sig. De har varit tvungna att fråga pappa kungen. Regeringen måste ha gett sitt godkännande och nu när det bara är 88 dagar kvar till bröllopet är det dags för Victoria och Daniel att avvärja det sista hindret för bröllopet. Precis som alla andra måste de låta Skatteverket pröva om de kan gifta sig genom att fylla i en hindersprövningsblankett.

Annons

Det har de nu gjort. Meningen är att de ska försäkra att de inte redan är gifta, att de inte är syskon, halvsyskon eller släkt med varandra och att de har fyllt 18 år. I skrivande stund prövar nu skatteverket att deras uppgifter stämmer. Som om vi inte visste!!! Men så är det. Regler är regler också för Victoria Ingrid Alice Désirée av ätten Bernadotte.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Chris Cederlöf

Foto: Charles Hammarsten

hindersprovnnyny
Annons