Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Snart föder Kate nya babyn – så avslöjar hovet nyheten

14 apr, 2018, 06:00 
AvErika Svernström
Den stora nedräkningen har börjat och England rustar för en ny prins- eller prinsessfödsel. Kate har nu officiellt gått på föräldraledighet inför förlossningen, som kan starta vilken dag som helt. Så här kommer nyheten - steg för steg - att presenteras när förlossningen är igång.
Annons

Den nya bebisen i Englands kungahus är här vilken dag som helst – och vi vet exakt hur nyheten kommer att berättas.

Hertiginnan Kate är nu officiellt på mammaledighet inför den kommande förlossningen under april månad. Och räckena utanför St. Marys sjukhus i London är nymålade, vilket kan betyda att ”the Great Kate Wait” som britterna kallar det, är igång. Läs om sjukhusets förberedelser här! 

Prins George, Willian, Kate och prinsessan Charlotte. Snart blir de fem i familjen och minstingen Charlotte blir storasyster.
Prins George, Willian, Kate och prinsessan Charlotte. Snart blir de fem i familjen och minstingen Charlotte blir storasyster.

I palatset kommer man att följa mönstret från hennes två tidigare förlossningar som ser ut som så att den första nyheten kommer när paret skrivits in på St. Marys sjukhus i London under det tidiga värkarbetet. Återigen kommer hon att vara omhändertagen av ett medicinskt team lett av Dr Guy Thorpe-Beeston and Dr. Alan Farthing.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Efter det börjar den långa, otåliga väntan tills Kensington Palace bekräftar att babyn är född. Med prins George tog det nästan tolv timmar mellan bekräftelsen att Kate fått värkar tills det meddelades att en bebis hade fötts. Men med prinsessan Charlotte tog det bara tre timmar. Och vem vet, med baby nummer tre skulle det kunna gå ännu fortare.

Prinsessan Charlotte föddes i kunglig raketfart - förlossningen tog bara tre timmar.
Prinsessan Charlotte föddes i kunglig raketfart – förlossningen tog bara tre timmar.

När nyheterna än kommer presenteras de för pressen och på Kensington Palace officiella hemsida. Strax därpå kommer ett tillkännagivande i pappersform på en staffliliknande anslagstavlautanför Buckingham Palace.

Det mest spännande med detta? Jo det är att det kommer ihop med ett bekräftande på om det är en pojke eller en flicka. Efter det kommer allas ögon, fotoblixtar och intresse att riktas till dörrarna till The Lindo Wing, den del av sjukhuset där Kate kommer att föda, för att se vem i kungafamiljen som i hast kommer för att hälsa på den nyfödda bebisen.

Annons

När prins George föddes kom Kates föräldrar Carole och Michael Middleton samt prins Charles och Camilla, hertiginnan av Cornwall till sjukhuset. De hälsade alla på då eftersom Kate låg kvar en natt extra på sjukhuset efter förlossningen.

Men när Charlotte föddes var den ende besökaren storebror George, som William tog till sjukhuset för att han skulle få träffa sin nya lillasyster. Bara timmar efter det tog Kate och William med sig barnen ut från sjukhuset, satte sig i bilen och körde hem.

Prins George hälsade på mamma på sjukhuset senast hon födde barn - kommer han att få hälsa på nu med?
Prins George hälsade på mamma på sjukhuset senast hon födde barn – kommer han att få hälsa på nu med?

Exakt hur allt kommer att göras denna gång är ännu ett litet mysterium. De stolta föräldrarna kanske stannar för att svara på några få frågor. De gjorde de med prins George, men inte med prinsessan Charlotte. Alternativt stannar de till i några minuter för att visa sig för fotograferna.

Prins William är en rutinerad småbarnspappa som snart får sitt tredje barn. Här roddar han babybilstolen med nyfödda prins George i 23 juli 2013.
Prins William är en rutinerad småbarnspappa som snart får sitt tredje barn. Här roddar han babybilstolen med nyfödda prins George i 23 juli 2013.

När kommer de då att tillkännage namnen? Men allra största säkerhet inom en dag eller två. Med George kom tillkännagivelsen dagen efter att de hade lämnat sjukhuset, då kom det både till pressen och på sociala medier.

Annons

Charlottes namn tillkännagavs två dagar efter hennes födelse. Men alla kungliga barn har inte fått sina namn så snabbt faktiskt. När prinsessan Beatrice föddes 1988 dröjde det hela två veckor innan hennes namn presenterades för allmänheten.

Snart får de dra på sig finkläderna och gå på bröllop igen. Här syns Kate, George och lilla Charlotte på armens moster Pippa Middletons bröllop 20 maj 2017. Nästan exakt på årsdagen, 21 maj 2018, gifter sig nu Williams bror Harry.
Snart får de dra på sig finkläderna och gå på bröllop igen. Här syns Kate, George och lilla Charlotte på armens moster Pippa Middletons bröllop 20 maj 2017. Nästan exakt på årsdagen, 21 maj 2018, gifter sig nu Williams bror Harry.

Den enda dagen under 2018 som slår den dagen då Kate och William få sitt tredje barn är den 19 maj. Det är den största dagen under hela året för Englands kungahus, och för många engelsmän i stort. Det är då som prins Harry gifter sig med den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle. Om inte förr så lär vi åtminstone få se även Kate och Williams familj då, välkammade och finklädda inför den väntande bröllopsyran. Det återstår dock att se om de tar med sin nyfödda bebis eller inte.

Kates som George leder brudnäbbsskaran på moster Pippas bröllop förra året. Mamma Kate i puderrosa håller ett vakande öga på barnen. Snart är det bröllop igen - 21 maj gifter sig hennes svåger Harry med sin Meghan.
Kates son George leder brudnäbbsskaran på moster Pippas bröllop förra året. Mamma Kate i puderrosa håller ett vakande öga på barnen. Snart är det bröllop igen – 19 maj gifter sig hennes svåger Harry med sin Meghan.

Foto: Stella Pictures

Annons