Snart kungligt dop för Kates och Williams baby

Snart kungligt dop för Kates och Williams baby
Åh så spännande, på måndag får vi äntligen se prins Louis igen. Vi har ju inte sett någon ny bild på prins Williams och Kates senaste barn sedan han föddes i april.
Annons

Nu på måndag döps prins Louis, det blir givetvis en härlig familjeaffär för prins William och hans Kate, men också för resten av den brittiska kungafamiljen. Då får vi också se lillprinsen igen, senaste bilden på prins Louis var ju från i våras.

Annons

Däremot blir det inget större evenemang som i Sverige som senast är prinsessan Adrienne döptes, det brittiska prinsparet har valt att göra dopet till något mer av en intim familjehögtid, med runt 20-30 gäster som max. Dopet som bara kommer ta runt 40 minuter äger rum i Chapel Royal i St James Palace i Lodon under måndagseftermiddagen. Dopförrättare blir ärkebiskopen av Canterbury Justin Welby.

Annons

Prins Louis föddes den 23 april i London, på Lindo Wing, precis som hans storasyskon prins George och prinsessan Charlotte. Louis kommer med största sannolikhet att bära samma dopklänning som hans storasyskon, det vill säga en replika av en antik klänning från 1841. Dopfunten är från 1840 och kallas Lily Font, skulle den vara till salu lär den kosta runt 11,000 pund berättar The Sun.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Snart kungligt dop för Kates och Williams baby”

  1. ellinor blomquist skriver: 6 juli, 2018

    Det var ej så storslaget när prins George och prinsessan Charlotte döptes heller. Andra kungliga traditioner i England.


  2. LopNor skriver: 6 juli, 2018

    Tror att kungafamilerna är beroende av ceremonier, traditioner, pomp och ståt för att överleva. Men tror också det blir problem när man som i Sverige urholkat betydelsen av ceremonierna och traditionerna. <här blir dopen och te deum en modevisning. Extravaganta kläder blir rubriker och vanlig folk bligar förundrat på rosa pälsar och höga klackar som knappt går att trippa fram i. Tomma ceremonier riskerar att bli som Ludvig XIV påklädnadsritual, de väcker förakt och vrede.


Annons

Laddar