Sofia är Victorias enda stöd – efter Madeleines besked

Ett stråk av sorg, mitt i firandet. Tomrummet efter prinsessan Madeleine är stort – men samtidigt finns Sofia där för Victoria.

 

Halva kungafamiljen uteblir, på grund av coronan. Det är den bistra verkligheten för kronprinsessan Victoria när hennes födelsedagskonsert drar i gång i kväll och tomrummet kommer att vara stort.

– Kungafamiljen är samlad på Solliden, förutom prinsessan Madeleine och hennes familj. De är kvar i Florida på grund av pandemin, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Victoriadagen 2020 – därför kommer inte Madeleine

Victoriadagen 2020 - därför uteblir prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine sitter fortfarande fast i Florida, till Victorias stora sorg.

Och vilken är anledningen till att kungaparet inte kommer att närvara i kväll?

– Det beror också på pandemin och att de är i riskgrupp.

Ett dystert besked för födelsedagsbarnet. Men allra mest svider det nog för Victoria att prinsessan Madeleine saknas. En syster är ändå en syster, och helt oersättlig förstås. Dessutom är oron för henne och hennes familj naturligtvis stor.

Men nu är läget som det är, och kronprinsessan Victoria kommer trots allt inte att behöva känna sig ensam när hennes corona-anpassade firande inleds i Borgholms slottsruin i tidiga kvällningen. Prinsessan Sofia kommer att finnas vid hennes sida, från det att kortegen lämnar Solliden till att alla landar hemma på Solliden igen.

Victoriadagen 2020 - kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia.

I Madeleines frånvaro har Sofia fått kliva fram, både som kronprinsessan Victorias kollega och som hennes förtrogna när det gäller alla de konkreta vardagsproblem som bara kan diskuteras inom familjen. Medan prinsessan Madeleine befinner sig i en helt annan tidszon och säkert har tillräckligt med bekymmer som coronaläget är.

Victoriadagen 2020 - Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia

Sofia och Victoria – svägerskor, men också nära vänner.

Foto: TT, Prinsessan Madeleine / Kungliga Hovstaterna.