Sofia ärliga ord: ”Ibland längtar jag till något annat”

Prinsessan Sofia

Att vara prinsessa är inte allt: ”Dyra saker gör en ju inte lyckligare som människa” säger prinsessan Sofia TV4:s nya dokumentär.
Prinsessan Sofia avslöjar detaljen – om oron
Slå på ljud

 

Det är avgrundsdjupa klyftor i prinsessan Sofias liv. Å ena sidan: Ett liv med titlar och gnistrande juveler. Å den andra: Den stenhårda verkligheten som hon möter bland plåtskjulen i Sydafrikas kåkstäder. Men det är också två världar som berikar henne – på olika sätt.

Fast ibland känner hon att den kungliga kostym blir lite för trång, eller för begränsande, om det vittnar hennes ärliga ord i dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground:

– Ibland kan man ju längta till något annat, till något mycket enklare. Och det är man ju medveten om när man lever det livet som jag gör, att dyra saker gör en ju inte lyckligare som människa.

Prinsessan Sofia prins Gabriel och prins Carl Philip

Sofia är stolt mamma till två småprinsar (här prins Gabriel). Men hon har också ett hjärta som klappar hårt för barnen i kåkstäderna Langa och Guguelthu.

– Sedan jag blev prinsessa så har jag gått igenom många identitetskriser. Vem är jag i allting?

– Här i Sydafrika har jag ju en typ av identitet och när jag kommer hem så har jag något annat. Här tillåts jag att vara den jag vill vara.

LÄS MER: Prinsessan Sofias avslöjande ord om svärmor Silvia

En bild från TV4:s dokumentär om prinsessan Sofia

”Här tillåts jag att vara den jag vill vara” säger Sofia i TV4:s nya dokumentär.

– Det här är den platsen i världen där jag känner mig helt fri med allt. Jag känner mig som en i gänget, det är väldigt befriande!

Prinsessan Sofias tuffa tid: tvingades söka hjälp
Slå på ljud

 

Men att gå så långt som att göra en Megxit – som Meghan – nej det är inget alternativ för prinsessan Sofia.

– Näe. Faktiskt inte. Jag tycker jag har hittat en sån fantastisk balans, och jag ser verkligen det positiva nu när jag har tagit mig igenom de här stormiga åren. Det är en sådan enorm fördel, i och med att vi har möjlighet att stå lite i båda världarna.

LÄS MER: Sofias tiara blev galamiddagens stora snackis

Dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground sänds på TV4 Play och CMore.

Foto: TT, TV4.