Sofia bryter med Paolo – TV4-stjärnan utkastad efter sexköpet

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har tidigare haft ett samarbete med Paolo Roberto. Nu har prinsparet valt kapat alla band.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips stiftelse är en viktig pelare i kampen för att lyfta samhällets förståelse för personer med dyslexi. Som en del av verksamheten har stiftelsen samarbetat med flera kända profiler som varit öppna med att de har fått diagnosen. Tidigare var Paolo Roberto en del av samarbetet och fanns porträtterad på stiftelsens hemsida.

Nu, efter den senaste veckans chockerande avslöjanden, har Paolo försvunnit från hemsidan.

Prinsessan Sofia raderar Paolo Roberto

Tidigare såg det ut så här:

 

 

Stiftelsens hemsida – innan skandalen.

Stiftelsens hemsida – innan skandalen.

Nu finns ovanstående inte kvar.

– Stiftelsen har valt att plocka bort Paolo Roberto ur kampanjmaterialet för Dyslexialand. Han har självmant berättat om händelserna vilka inte går i linje med stiftelsens verksamhet och värdegrund, säger Essi Alho, verksamhetsansvarig på stiftelsen.

Flera har valt att bryta med Paolo Roberto efter det framgått att han köpt sex. Däribland hans arbetsgivare TV4.

– TV4 Media tar kraftigt avstånd från programledarens oförsvarliga agerande och meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss, sa TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg till Aftonbladet.

Paolo Roberto erkänner: “Jag har köpt sex”

Sofia går sin egen väg.

Sofia går sin egen väg.

Paolo Roberto greps i samband med att han besökte en lägenhetsbordell på Grevgatan på Östermalm i Stockholm. Han klev fram i en intervju med Jenny Strömstedt i TV4 och erkände att han hade köpt sex.

– När det går bra för mig, jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar, då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit våld, och den här gången lyckades jag hittade det som jag tycker är det smutsigaste som finns, sa Paolo Roberto då.

– Du köper en annan kvinnas kropp, säkert nån som är dittvingad, hon är inte där för att det är jättetrevligt.