Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia debuterade på Idrottsgalan

20 jan, 2015, 10:04 
Ellen Myrgård Lindén
Annons
CPochS3

Ännu en Idrottsgala är till ända. Och prins Carl Philip var som vanligt på plats i Globen. Men årets gala skiljde sig från de tidigare. I år hade han nämligen Sofia vid sin sida.  

Det här årets upplaga av Idrottsgalan betydde extra mycket för Carl Philip. I år fick han ju äntligen dela sportglädjen med sin kära fästmö.

– Idrottsgalan är en riktig höjdpunkt, sa prinsen till SVT.

Visst, kamerablixtarna smattrar alltid lite extra när prinsen äntrar röda mattan. Men i år var fotograferna extra på. Anledning är bland annat att Carl Philip och Sofias gemensamma uppdrag fortfarande går att räkna på en hand. Men trots att det inte har hunnit bli så många officiella åtaganden tar de sig an oss journalister som två riktiga proffs.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
CPochS5
Det var ett lyckligt par som dök upp på galan.

Carl Philip och Sofia delar många intressen och sport och friluftsliv är ett av dem. När Sofia får frågan om favoritsport svarar hon utan tvekan ”vintersporterna”. Hon, som kommer från Dalarna, är ju praktiskt taget uppvuxen i skidbacken. Och ett härligt sportminne har hon ifrån OS i Sotji då hon och Carl Philip ”satt vid tv:n och hejade”.

Väl inne i festsalen placerades prinsen och hans fästmö vid stadsminister Stefan Löfven, idrottsminister Gabriel Wikström, simlegendaren Bengt Baron och hästhoppstjärnan Malin Baryard.

Annons