Sofia: Det har börjat pirra i magen nu

carl philip och sofia red7

I den andra delen av intervjuserien ”Carl Philip och Sofia” berättar den blivande bruden om hur det egentligen känns att komma in i den kungliga världen. Och dessutom anar vi lite bröllopsnerver!

Det är med en otrolig säkerhet och pondus som Sofia Hellqvist kliver in i den svenska kungafamiljen och blir landets nya prinsessa. I den andra delen av programledaren Thilde de Paula Ebys intervju med veckans brudpar delar hon med sig av sina känslor inför vad som väntar.

– Det är en speciell värld som en prins lever i och det är någonting som jag får ta del av. Det är väldigt spännande, säger Sofia i intervjun.

Direkt efter prinsparets lysning, den 17 maj, meddelade riksmarskalken att kungen beslutat att ge Sofia en prinsesstitel. Och det är förstås en häftig resa för en ung tjej från Älvdalen, berättar hon.

– Jag kommer ju ha en aktiv roll inom kungafamiljen och får representera Sverige vilket är väldigt häftigt på många sätt – och jag är stolt över det.

carl philip och sofia red3

Och bröllopsnerver, det har de. Men vad som har hjälpt dem att hålla sig lugna är att aktivt delta i hela bröllopsplaneringen, berättar prinsen. Inga beslut har fattats över deras huvuden.

– Vi är väldigt förväntansfulla. Och lite spända. Vi har varit delaktiga i hela processen – vilket har varit mycket men jättekul, säger prins Carl Philip.

“Vid mitt bröllop var det 120 personer”, berättar Thilde de Paula Eby, “och det var jätte – jättenervöst!” Varpå prinsen svarar:

Tack för den!

carl  philip och sofia red6

Förväntningarna nästan spritter i kroppen på Carl Philip och Sofia. Och det märks hur mycket de längtar efter livet som man och hustru – den där riktiga team-känslan. De skojar, kramas och avslutar varandras meningar. Kan det inte bli lördag snart?

–  Vi firar ju någonting av det vackraste som finns. Kärleken.

carl philip och sofia re3tv4

Av: Ellen Myrgård

Foto: Tv4