Sofia får en ny roll – efter kungens order

Sofia får en ny roll – efter kungens order
Nytt år och nya möjligheter väntar för prinsessan Sofia. Efter beslutet som kungen fattade gällande kungafamiljen finns det större chanser för Sofia att göra det hon alltid drömt om.
Annons

Sedan kungens besked blev offentligt i höstas ingår inte längre prinsparets söner i det kungliga huset. Men efter offentliggörandet var det var inte bara prins Alexander och prins Gabriel som hamnade i strålkastarljuset. Många undrade vad beslutet skulle komma att betyda för prinsparet. Skulle de fortfarande göra offentliga uppdrag för kungen och kungahuset?

Prinsparet fortsätter att stötta kungen

Svaret på frågan är ja. De kommer att finnas med och stötta både kungaparet och kronprinsessparet när det behövs, samtidigt som de också får en friare roll än tidigare. De har större möjligheter att kunna ägna sig åt privata evenemang och intressen.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia visar redan nu hur beslutet påverkar dem. Efter den nya rollfördelningen tar Sofia plats som styrelseledamot i Skandias stiftelse Idéer för livet. Men Sofia har också tydligt visat att hon är redo om hon behövs som kunglig representant.

Annons
Prinsessan Sofia.
Prinsessan Sofia.

Efter beslutet har hon varit på många officiella uppdrag själv, precis som vanligt, men också tillsammans med kungaparet, även vid tillfällen då Carl Philip varit upptagen på annat håll. Hon är en naturlig del av kungafamiljen och finns alltid tillgänglig som en stöttande pelare.

Nu går vi in i ett nytt år, med nya möjligheter, och det ska bli spännande vad Sofia har på gång. Beslutet som togs i höstas öppnar verkligen upp för fler möjligheter inom företagande och både Carl Philip och Sofia kan göra saker de alltid har drömt om.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Sofia får en ny roll – efter kungens order”

 1. Bettan skriver: 25 december, 2019

  Ja alla möjligheter finns, när andra betalar kalaset. 😊


 2. Lisa skriver: 25 december, 2019

  Vad kungen gjorde ang bantningen av kungliga huset berör ju varken Carl Philip, Sofia eller Madeleine. De får fortfarande apanage så hur kan deras situation förändras. Deras barn däremot kommer att leva ”vanliga ” liv och behöver försörja sig själva. Det behöver tyvärr inte Carl Philip, Sofia och Madeleine.


 3. Mary skriver: 25 december, 2019

  Har de någonsin ställt upp i en intervju utan att nämna ordet stötta.


 4. Jeanette skriver: 25 december, 2019

  Man kan ju fundera över varför barnbarnen får behålla sina prins/prinsesstitlar. Det skapar en viss konflikt inför framtiden. Helt ofria är de inte.


 5. Siv skriver: 25 december, 2019

  Det var da fælt til sure oppstøt.
  Svensker bør være stolt av sin kongefamilie.
  Vi i Norge gremmes over vår akkurat nå.


 6. Leo skriver: 26 december, 2019

  CP o S kan tänka sig flytta utomlands o det gör de rätt i , intressant att leva utomlands ett tag, pr CP kan åka hem när det så behövs vid olika tillfällen o hjälpa till!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar