Sofia får en ny roll – efter kungens order

Sofia får vara med kungen och Silvia på uppdrag.

Nytt år och nya möjligheter väntar för prinsessan Sofia. Efter beslutet som kungen fattade gällande kungafamiljen finns det större chanser för Sofia att göra det hon alltid drömt om.

Sedan kungens besked blev offentligt i höstas ingår inte längre prinsparets söner i det kungliga huset. Men efter offentliggörandet var det var inte bara prins Alexander och prins Gabriel som hamnade i strålkastarljuset. Många undrade vad beslutet skulle komma att betyda för prinsparet. Skulle de fortfarande göra offentliga uppdrag för kungen och kungahuset?

Prinsparet fortsätter att stötta kungen

Svaret på frågan är ja. De kommer att finnas med och stötta både kungaparet och kronprinsessparet när det behövs, samtidigt som de också får en friare roll än tidigare. De har större möjligheter att kunna ägna sig åt privata evenemang och intressen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia visar redan nu hur beslutet påverkar dem. Efter den nya rollfördelningen tar Sofia plats som styrelseledamot i Skandias stiftelse Idéer för livet. Men Sofia har också tydligt visat att hon är redo om hon behövs som kunglig representant.

Prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia.

Efter beslutet har hon varit på många officiella uppdrag själv, precis som vanligt, men också tillsammans med kungaparet, även vid tillfällen då Carl Philip varit upptagen på annat håll. Hon är en naturlig del av kungafamiljen och finns alltid tillgänglig som en stöttande pelare.

Nu går vi in i ett nytt år, med nya möjligheter, och det ska bli spännande vad Sofia har på gång. Beslutet som togs i höstas öppnar verkligen upp för fler möjligheter inom företagande och både Carl Philip och Sofia kan göra saker de alltid har drömt om.

Foto: TT