Sofia går emot Silvia – efter den stora ilskan!

Just i den här frågan verkar Silvia och Sofia tycka annorlunda!
Prinsessan Sofia går sin egen väg – det är sedan gammalt. Frågan är hur drottning Silvia känner för svärdotterns senaste projekt.
Annons

Prinsessan Sofia har ett nytt spännande projekt på gång. Renée Nyberg har gjort en dokumentär om prinsessan som sänds i TV4 den 3 september. Renée följde Sofia på nära håll, bland annat i Sydafrika under sex dagar i slutet av januari.

Annons

– Ja, vi följde henne både på Project Playgrounds center i Kapstaden och här hemma i Hallonbergen, och så träffade vi henne på Djurgården för en intervju tillsammans med prins Carl Philip och barnen Alexander och Gabriel, har Renée berättat för Svensk Dam.

Prinsessan Sofia går emot Silvia – efter stora ilskan

Just i den här frågan verkar Silvia och Sofia tycka annorlunda!
Just i den här frågan verkar Silvia och Sofia tycka annorlunda!

Men frågan är vad kungen och drottningen tycker om Sofias umgänge med Renée? Hon är ju nämligen gift med David Hellenius, komikern som spelade prins Carl Philip i tv-programmet Hey Baberibas ökända “Kungafamiljen”-sketcher.

Ni kanske minns sketcherna. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall beskriver hur de kunde se ut i sin bok “Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung”. I den redogör han också för hur kungaparet reagerade på att se sin älskade son offentligt förlöjligad.

”I program efter program var det Carl Philip som fick klä skott för skämten och stundtals kunde det jämställas med mobbning. I sketcherna framställdes han som totalt hjälplös och till slut fick hovet nog av TV4 och deras drift med prinsen. När det i ett program visades en sketch där Carl Philip behövde hjälp med att kissa gick både kungen och drottningen i taket. I sketchen spelade David Hellenius prins Carl Philip, som när han skulle gå på toaletten bad dåvarande hovmarskalken Elisabeth Tarras-Wahlberg (spelad av Christine Meltzer) om hjälp att gå på toaletten”, skriver Johan.

Annons

 

Rasade mot TV4

Till slut skickade kungen och drottningen fram dåvarande informationschefen Elisabeth Tarras-Wahlberg för att rikta kritik mot TV4 i pressen.

Annons

– Han framställs ju som en fyraåring. Men han är en vuxen man, sa Elisabeth då.

Carl Philip uppgavs ta skämten med betydligt större lugn än sina föräldrar. Men man undrar ju: kom ämnet på tal när han stötte på Renée, hustrun till mannen som spelat honom för miljoner tv-tittare, i Djurgården?

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Sofia går emot Silvia – efter den stora ilskan!”

 1. BE skriver: 31 augusti, 2020

  Det är en styrka att kunna förlåta det som hänt och gå vidare i livet.
  Tänk så mycket bättre livet skulle te sig för många av oss åd.
  Utan att vara rojalist så får jag nog säga att kungahuset beter sig förebildligt i detta sammanhang.


 2. Dorothea skriver: 31 augusti, 2020

  Så fånigt. Man är väl inte samma person för att man är gifta med varandra.


 3. Tina Pettersdotter skriver: 31 augusti, 2020

  Tror inte Carl-Philip bryr sig ! Har ni glömt att han själv var med i Hellenius hörna?


 4. charlotte skriver: 31 augusti, 2020

  Hej Baberiba var ju lite elak på ett snällt sätt och jag har läst att kungafamiljen köpte hela serien. Jag hoppas vi får se programmet utan fler pekpinnar.


 5. Eva H. skriver: 31 augusti, 2020

  Carl Philip hade inga problem med att vara i Davids eget program, så varför skulle Sofia inte kunna spela in en film med Reneé ?? Jag ser fram emot den !


 6. Ulla Lundell skriver: 31 augusti, 2020

  Man ska aldrig förlöjliga eller något annat med en människa och det som jag läste här ovan är totalt oacceptabelt. Det gick över gränserna.

  Ulla


 7. Leo skriver: 31 augusti, 2020

  Program om Sydafrika var redan innan vigseln för att jämna vägen för S. Det borde handla om Fridas liv, utbildning, arbete o som bor o arbetar där året om. Varför inte ett program om kpr V med familj eller pr M med familj?


 8. Maisie skriver: 4 september, 2020

  Svensk damtidning har slutat ta in kommentarer pga att dom febrilt letar i gamla gömmor och inte har varken tid eller ork att ägna sig åt oss som befinner oss i nutid!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar