Sofia går emot Silvia – efter den stora ilskan!

Just i den här frågan verkar Silvia och Sofia tycka annorlunda!

Prinsessan Sofia går sin egen väg – det är sedan gammalt.Frågan är hur drottning Silvia känner för svärdotterns senaste projekt.

Prinsessan Sofia har ett nytt spännande projekt på gång. Renée Nyberg har gjort en dokumentär om prinsessan som sänds i TV4 den 3 september. Renée följde Sofia på nära håll, bland annat i Sydafrika under sex dagar i slutet av januari.

– Ja, vi följde henne både på Project Playgrounds center i Kapstaden och här hemma i Hallonbergen, och så träffade vi henne på Djurgården för en intervju tillsammans med prins Carl Philip och barnen Alexander och Gabriel, har Renée berättat för Svensk Dam.

Prinsessan Sofia går emot Silvia – efter stora ilskan

Just i den här frågan verkar Silvia och Sofia tycka annorlunda!

Just i den här frågan verkar Silvia och Sofia tycka annorlunda!

Men frågan är vad kungen och drottningen tycker om Sofias umgänge med Renée? Hon är ju nämligen gift med David Hellenius, komikern som spelade prins Carl Philip i tv-programmet Hey Baberibas ökända “Kungafamiljen”-sketcher.

Ni kanske minns sketcherna. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall beskriver hur de kunde se ut i sin bok “Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung”. I den redogör han också för hur kungaparet reagerade på att se sin älskade son offentligt förlöjligad.

”I program efter program var det Carl Philip som fick klä skott för skämten och stundtals kunde det jämställas med mobbning. I sketcherna framställdes han som totalt hjälplös och till slut fick hovet nog av TV4 och deras drift med prinsen. När det i ett program visades en sketch där Carl Philip behövde hjälp med att kissa gick både kungen och drottningen i taket. I sketchen spelade David Hellenius prins Carl Philip, som när han skulle gå på toaletten bad dåvarande hovmarskalken Elisabeth Tarras-Wahlberg (spelad av Christine Meltzer) om hjälp att gå på toaletten”, skriver Johan.

 

LÄS OCKSÅ: Hovet om stora händelsen för Sofia – sker om 10 dagar

Rasade mot TV4

Till slut skickade kungen och drottningen fram dåvarande informationschefen Elisabeth Tarras-Wahlberg för att rikta kritik mot TV4 i pressen.

– Han framställs ju som en fyraåring. Men han är en vuxen man, sa Elisabeth då.

Carl Philip uppgavs ta skämten med betydligt större lugn än sina föräldrar. Men man undrar ju: kom ämnet på tal när han stötte på Renée, hustrun till mannen som spelat honom för miljoner tv-tittare, i Djurgården?

 

LÄS OCKSÅ: Sofias avslöjande om Alexander – efter reaktionerna på bilden!