Sofia Hellqvist i Sydafrikas kåkstäder

sofia-project-playground

På Project Playgrounds Instagram-konto kan man nu följa arbetet i Sydafrika. Ni ser Sofia Hellqvist på bilden här ovan tillsammans med bland andra Agneta Sjödin.

Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist har lyst med sin frånvaro de senaste månaderna, men på Project Playground Instagramsida syns hon titt som tätt på bilder från hennes arbete i Sydafrika där hon just nu befinner sig.

sofia-1

I förra veckan var hon på plats i kåkstaden Langa med ett gäng svenskar som skulle få se verksamheten, däribland tv-profilen Agneta Sjödin. På en bild – som ni ser överst i artikeln – från gängets sista dag syns Sofia ligga på gräset längst fram, intill kollegan Frida Vesterberg som ser ut att vara gravid! Gänget firade dessutom Project Playground treårsdag.

sofia-playground

– Vi bjöd in vänner och personer som har hjälpt oss på vägen till Project Playground, och firade bland annat med uppträdanden av våra deltagare. Firandet höll till i Langa där vi är verksamma, förklarar Lina Hellqvist, projektkoordinator vid organisationen samt syster till Sofia.

sofia-2

En person som däremot inte hade möjlighet att delta i firandet var prins Carl Philip. Samma dag som festen ägde rum befann han sig nämligen på styrelsemöte på slottet Stenhammar. Just nu har han dock ledig enligt den kungliga kalendern. Först den 18 november äger hans nästa engagemang rum och kanske hinner han med lite semester med Sofia under dessa dagar.

Läs mer på Project Playgrounds Facebook här››

Av Margareta Heed

Foto: Faksimil Instagram/Project Playground