Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia Hellqvist byter bana – ska arbeta på slottet

26 mar, 2015, 09:32 
Annons
Sofia-ste

Nu gör Sofia Hellqvist rockad på Project Playground. Anledningen? Hennes nya liv som kunglig hustru.

Nya arbetsplatsen är Stockholms slott. Nu är det Sverige som gäller för Sofia, som ska sluta som generalsekreterare för projektet i Sydafrika. Hon fortsätter som hedersordförande för Project Playground.

Krona

År 2010 grundade Sofia Hellqvist och hennes vän Frida Vesterberg välgörenhetsorganisationen Project Playgroud, ett projekt som gnom efter skolan-verksamhet och fritidsaktiviteter ska hjälpa utsatta barn i Afrika.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofias-hellqvist-ste

I alla år har Project Playground varit Sofias lilla “baby”, något av det som betytt absolut mest. Också Sofias syster, Lina Hellqvist (i mitten på bilden nedan), är djupt engagerad i organisationen.

STCC på Solvalla.

– Project Playground är min familj, mina barn, det fyller hela mitt liv, det stoltaste jag har i hela livet, har Sofia berättat.

Annons
Sofia

Men nu lämnar Sofia Hellqvist sitt älskade Project Playground, avslöjar Expressen. Hon kommer inte längre att ha rollen som generalsekreterare inom organisationen. Enligt källor till Expressen är det redan bestämt vem som ska bli hennes efterträdare.

Men vad ska Sofia göra istället?

Arbeta vid hovet. Redan i vår börjar hon på sin nya arbetsplats på Kungliga slottet, erfar kvällstidningen Expressen. Att Sofia tar detta steg nu hör självklart ihop med att hon snart offiicellt kommer att ingå i den svenska kungafamiljen.

Slottskyrkan-ste

I juni gifter hon sig med prinsen och vad Svensk Damtidning erfar blir Sofia Hellqvist Sveriges nya prinsessa. Sofia kommer dock inte att lämna organisationen helt. Hon kommer fortsätta arbeta med och för dem men på andra sätt.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures, IBL, All over press

Annons