Sofia i ny intervju: "Det var lite som att gå in i en vägg och kom åt mig väldigt hårt"

Prinsessan i ny intervju!
sofia-carl-philip-pod

När det avslöjades att Sofia var prins Carl Philips nya kärlek fick de båda uppleva näthat. Nu jobbar de med frågan i sin stiftelse och berättar för första gången om de tuffa åren.

– Där under de första åren så skulle jag säga att det var en enorm näthatstorm mot mig som person. Det var lite som att gå in i en vägg. Det kom åt mig väldigt hårt. Och det har skapat en enorm förståelse vad ungdomar utsätts för dagligen, säger Sofia i en ny podcast de startat.

Tiden var även tuff för Carl Philip.

– Det är ju svårt att veta hur man ska agera och var man kan få hjälp och vad är okej och vad är inte okej, säger prins Carl Philip som berättar om hur jobbigt det var att stå vid sidan om sin kärlek som fick stå ut med allt detta.

– Jag kan ju säga “läs inte kommentarerna” eller “ta inte åt dig” men det är ju så himla svårt. Man tar ju åt sig. Det har jag också känt, säger Carl Philip.

Paret känner fortfarande att de upplever näthat.

– Vi själva har upplevt väldigt mycket hat och kärlek på nätet och det har skapat funderingar i och med att vi själva kan känna att det kan vara väldigt jobbigt att ta emot folks elaka kommentarer om en.

Podden Jakten på likes är en podcast av prins Carl Philip och prinsessan Sofias stiftelse. Programledare är Isa Galvan och Linnea Holst. Paret är bara planerade att delta i detta första avsnitt.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL