Sofia i ny intervju: Så vill jag uppfostra min son

Svensk Damtidning har träffat prinsessan.

– Jag mår jättebra, tack! Och jag ser verkligen fram emot att Alexander ska få ett syskon, säger prinsessan Sofia.

Svensk Damtidning träffar henne på Hotell Skansen i Båstad, vid Gränslösa Mötens konferens kring hur vi ska skapa ett hållbart samhälle.

Hon är i åttonde månaden och trots fyra och en halv timme i åhörarbänken är hon lika pigg och glad som när vi råkades på morgonen. Det brännande ämnet och de inspirerande diskussionerna väger upp.

Vad tar du med dig från den här dagen?

– Hur viktigt det är att vi alla arbetar tillsammans och att vi har en gemensam vision. Och att vi gör det bästa vi kan. Det är viktigt på alla nivåer! Vi har pratat både mikro- och makroperspektiv. Från de globala ledarnas makt i det här till civilsamhällets. Vi som individer har faktiskt en möjlighet att påverka, egentligen genom alla val som vi gör. Från det vi konsumerar till vad vi tycker och tänker och kräver.

Kan du berätta om något som du gör konkret i vardagen själv?

– Jag tror att det är ett förhållningssätt. Jag försöker göra val som inte bara är bra för mig som individ utan som är bra för samhället och många fler. Och det är oerhört brett, det kan vara allt från att välja att handla hos företag med bra värdegrunder till att uppfostra min son till att bli en fin människa. Så jag försöker göra mitt allra bästa.

– Utöver det så arbetar jag ju även genom Project Playground som jag stiftade för snart sju år sedan. Vi jobbar med de här viktiga frågorna varje dag!

Läs hela intervjun i kommande nummer av Svensk Damtidning där Sofia berättar om babyn!

Prinsessan Sofia med Svensk Damtidnings reporter Helena Wiklund.

Läs mer: Se hur prinsessans bebisbula har växt

Foto: Patrik C Österberg