Sofia i Sydafrika: Jag känner mig som hemma

sofia-twitter-3

Prinsessan Sofia är på plats i Sydafrika med anledning av Global Child Forums ungdomskonferens. Och trots att hon reser utan maken Carl Philip klarar hon av de kungliga uppdragen med bravur.

Prinsess-debuten gjorde hon i Värmland men nu gör Sofia sin första kungliga ensam-resa utanför Sveriges gränser. Hon befinner sig nämligen i sitt älskade Sydafrika för att delta vid Global Child Forums ungdomskonferens. Men helt ensam är hon inte. Med sig har hon drottning Silvias statsfru Kristine von Blixen-Finecke. Hon som framöver ska fungera som Sofias mentor.

– En sådan här konferens är så oerhört viktig. Den kan göra en skillnad och jag hoppas att jag på plats kan göra skillnad, säger Sofia till Expressen.

SOFIA-HOVET

Prinsessan Sofia talar under inledningen av Global Child Forum i Pretoria, Sydafrika.

Sofia har både hunnit mingla på svenska residenset i Pretoria och senare i veckan ska hon till Kapstaden för att träffa barn och ungdomar på Project Playground. Resan, och den kungliga representationen, verkar inte alls göra henne nervös, tvärtom!

– Jag har varit här så pass mycket att jag känner mig som hemma, säger Sofia.

Hon är även engagerad i den flyktingkatastrof som just nu pågår i Europa och uppmanar varje enskild individ att hjälpa en medmänniska. På fotot ovan ser vi henne på hotel Sheraton i Pretoria som lagt upp bilden på sin twitter.

Av Ellen Myrgård

Foto: Twitter och Kungahuset.se