Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia i Sydafrika: Jag känner mig som hemma

08 sep, 2015, 11:51 
Agneta Nisbeth
Annons
sofia-twitter-3

Prinsessan Sofia är på plats i Sydafrika med anledning av Global Child Forums ungdomskonferens. Och trots att hon reser utan maken Carl Philip klarar hon av de kungliga uppdragen med bravur.

Prinsess-debuten gjorde hon i Värmland men nu gör Sofia sin första kungliga ensam-resa utanför Sveriges gränser. Hon befinner sig nämligen i sitt älskade Sydafrika för att delta vid Global Child Forums ungdomskonferens. Men helt ensam är hon inte. Med sig har hon drottning Silvias statsfru Kristine von Blixen-Finecke. Hon som framöver ska fungera som Sofias mentor.

– En sådan här konferens är så oerhört viktig. Den kan göra en skillnad och jag hoppas att jag på plats kan göra skillnad, säger Sofia till Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
SOFIA-HOVET

Prinsessan Sofia talar under inledningen av Global Child Forum i Pretoria, Sydafrika.

Sofia har både hunnit mingla på svenska residenset i Pretoria och senare i veckan ska hon till Kapstaden för att träffa barn och ungdomar på Project Playground. Resan, och den kungliga representationen, verkar inte alls göra henne nervös, tvärtom!

– Jag har varit här så pass mycket att jag känner mig som hemma, säger Sofia.

Hon är även engagerad i den flyktingkatastrof som just nu pågår i Europa och uppmanar varje enskild individ att hjälpa en medmänniska. På fotot ovan ser vi henne på hotel Sheraton i Pretoria som lagt upp bilden på sin twitter.

Av Ellen Myrgård

Foto: Twitter och Kungahuset.se

Annons