Sofia krossade Anders Tegnell – stor kritik efter orden

prinsessan sofia

Karin Törnblom/TT
Prinsessan Sofia har prisats för sin insats under pandemin men nu ifrågasätts valet.

När coronapandemin slog till kände prinsessan Sofia att hon ville göra något för att bidra och efter att ha gått en snabbutbildning till sjukvårdsbiträde började hon volontärarbeta på Sophiahemmet en dag i veckan.

För det har hon nu prisats av kommunikationsbyrån Consid i deras årliga gala där de uppmärksammar personer som brutit igenom bruset i de digitala kanalerna och nått fram med sitt budskap. De har utsett prinsessan till Årets coronahjälte med följande motivering:

“H.K.H Prinsessan Sofia är vår kungliga ikon som valde att ta på sig den vita rocken och arbeta mitt i epicentrum av Covid-19-pandemin. Sofiahemmet fick förstärkning och svenska folket fick ytterligare synliggjort hur allvarlig pandemin är. Hon har hyllats världen över för sina corona-insatser.”

Prinsessan Sofia ifrågasätts i sociala medier

Men i sociala medier ifrågasätts varför prinsessan Sofia har fått priset, och menar att det är en pr-kupp från kommunikationsbyråns sida.

Prinsessan Sofia är hedersordförande i Sophiahemmet – och dessutom ställt upp som volontär.

”Alla dom andra som satt sitt liv i spel för att ta hand om dom ”coronasjuka”, vad får dom för pris då? Som sliter dag och natt i full ”rymdmundering”, hur ska dom prisas då?? Nog är det ju bra att hon hjälpt till men inte är hon den som gjort det ”största” jobbet som sjukvårdarna gör! Nä, Gör om Gör rätt!!” skriver en användare.

De flesta erkänner Sofias insats som positiv, men menar att hon absolut inte är den som gjort mest för coronapatienterna i landet. Bland de andra nominerade till priset fanns till exempel Anders Tegnell, som jobbat hårt under hela pandemin med att ta fram rekommendationer för hur Sverige ska agera i denna kristid, men han fick alltså stå tillbaka för prinsessan.