Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia kungliga comeback – strålar vid Silvias sida på slottet

29 apr, 2022, 12:30 
Prinsessan Sofia

Sofia är äntligen tillbaka på slottet!

Annons
3 kungliga snackisar från vecka 17!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 17!

Coronapandemin har ställt in planer och satt käppar i hjulen för alla, och den har inte tagit hänsyn till om du är kunglig eller inte.

Därför har det inte varit Sverigemiddag på slottet på två och ett halvt år, och det är en efterlängtad och uppskattad tradition. Men ikväll är det äntligen dags – för den åttonde upplagan av Sverigemiddag på slottet!

Kronprinsessan och Daniel missar

Många spännande möten kommer förmodligen ske på slottet ikväll. Gästlistan består nämligen av 175 människor från hela Sverige, som namnet avslöjar.

Det är Sveriges 21 landshövdingar som satt ihop gästlistan, genom att välja ut eldsjälar från sina respektive län som på olika sätt förtjänas att lyftas lite extra.

Syftet med middagen är att uppmärksamma dessa personer och de insatser de gjort inom områdena näringsliv, kultur eller samhällsfrågor.

Annons

På plats kvällen till ära är såklart också våra kungligheter! Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har plockat fram finkläderna, och det har också vår kung och drottning.

Tyvärr blev det en krock i schemat för kronprinsessparet som också skulle medverka, och Victoria och Daniel kommer inte dyka upp som planerat.

Daniel har nämligen ett annat ärofyllt uppdrag, han är hedersdoktorat på Karolinska institutet, och just ikväll ska deras insatser uppmärksammas i en ceremoni på Stockholms stadshus.

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2019.
Kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel på den senaste Sverigemiddagen, 2019.

Sofias succé på slottet

Men en prinsessa dyker i alla fall upp och fyller luckan, Sofia! Det är alltid spännande att se vad den stilmedvetna prinsessan har på sig för vacker utstyrsel, och vi tvivlar inte en sekund på att hon kommer stråla kvällen till ära.

Annons

Senaste gången det var fest på slottet, den första representationsmiddagen på flera år, fullständigt stal prinsessan showen med sin smaragdgröna klänning.

Nu får prinsessan Sofia lite extra ansvar under festligheterna, när kronprinsessan lyser med sin frånvaro. Men vid det här laget är hon definitivt så pass van vid kungliga fester att hon utan tvekan kommer klara det galant.

Prinsessan Sofia och Carl Philip på representationsmiddag på slottet.
Sofia och Carl Philip på representationsmiddag på slottet.

Foto: TT

Annons